Politica

Vasile Dîncu: Au rămas puține repere de încredere în societatea românească

Vasile Dîncu a preluat vineri, oficial, Ministerul Apărării de la predecesorul său, premierul Nicolae Ciucă. În cadrul ceremoniei, Dîncu l-a feliccitat pe Nicolae Ciucă de preluarea mandatuluid e șef al Guvernului:

”Mă bucur că unul dintre cei mai importanți generali ai armatei române preia conducerea societății noastre. Este un moment important”, a spus Dîncu.

Acesta a vorbit și despre importanța cultului eroilor și despre introducerea acestuia în programele de învățământ:
Armata este o familie. Vreau să vă spun un lucru de care sunt convins. Reziliența d ecare vorbim se bazează pe identitate și pe memorie. Trebuie să păstrăm oamenii importanți să ăi punem acolo în loc unde nu avem alte valori. Ei țin loc de o anumită componentă identitară a sociatățiii. Arata ne-a furnizat de-a lungul anilor, chiar și acum destule jertfe în teatrele de operații. Vreau ca programele educaționale ale noastre să introducem câteva din valorile fundamentale. Armata Română păstrează istoria și conștiința națională. Au rămas puține repere de încredere în societatea românească. Exemplul pe care Armata l-a dat în această pandemie este unul foarte bun”.

sursa