Actualitate

VERIFICĂRI ȘI INTERVENȚII PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Peste 6.800 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 778 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Au fost efectuate 58.128 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 3.739 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 636.050 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Exemplu:
În cursul zilei de ieri, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Slobozia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la locuința unui bărbat din comuna Ograda, are loc o petrecere privată, fără a se respecta măsurile de distanţare socială.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat 5 persoane, care nu respectau măsurile de distanțare socială, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 de lei, conform Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.