Actualitate

VESTE BOMBA! Liviu Dragnea pierde dreptul de a mai fi premierul Romaniei, din cauza condamnari!

Veste rea pentru Liviu Dragnea, acesta poate pierde dreptul de a mai fi premierul romaniei, relateaza www.antena3.ro.

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, pentru 4 aprilie, pronunţarea în cazul sesizării Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului” .

„S-a amânat pe 4 aprilie pentru că nu am reuşit să ajungem la o soluţie.

E nevoie de mai mult studiu.

S-au avansat până acum mai multe soluţii; niciuna dintre ele nu întrunea o majoritate decizională şi acum ne-am cam apropiat de două variante şi va fi posibil de ajuns la o concluzie cu ele.

E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică”, a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Judecătorii Curţii au mai amânat şi pe 7 martie pronunţarea unei decizii în acest caz, invocând nevoia de aprofundare a cauzei.

În 5 ianuarie, Avocatul Poporului a anunţat că a sesizat CCR cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate. 

Potrivit AP, „prevederile art. 2 din Legea 90/2001 încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerinţele constituţionale de previzibilitate şi proporţionalitate a legii şi nu permit recunoaşterea dreptului la diferenţă pentru ocuparea, în condiţii de egalitate şi fără restricţii nerezonabile, a unei funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat”.

UPDATE 12.40 – La CCR a început ședința în care magistraţii trebuie să ia o decizie cu privire la legea care îi interzice lui Dragnea să facă parte din Guvern.