Politica

Veste devastatoare! Ion Iliescu este la pamant: „A decedat in urma cu cateva…

Veste devastatoare! Ion Iliescu este la pamant: "A decedat in urma cu cateva...
Veste devastatoare! Ion Iliescu este la pamant: „A decedat in urma cu cateva…

Ion Iliescu este la pamant de durere, vestea tragica este ca a aflat ca a decedat Oliviu Gherman, fiind colegul sau si prieten devotat , fiind fost presedinte la PDSR, si fost presedinte al Senatului, acesta a decedat dimineata, la varsta de 90 de ani, relateaza wowbiz.ro.

În stare de șoc, Ion Iliescu a transmis un mesaj emoționant de condoleanțe.
Am aflat cu profund regret vestea morții lui Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului și al FDSN, om politic de înaltă ținută morală, om de stânga, cu principii de la care nu a abdicat.

Membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale, a contribuit la definirea viitorului democratic al României ieșite din comunismul ceaușist.

Am lucrat împreună aproape două decenii pentru construirea și consolidarea unui partid de stânga, social-democrat, în România, un partid care să ducă mai departe valorile și idealurile Revoluției Române.
A contribuit, în funcțiile de reprezentare pe care le-a deținut, la definirea cadrului constituțional și la adoptarea noului cadru legal, care să permită revenirea României în concertul națiunilor europene, și apoi integrarea țării noastre în Uniunea Europeană și în NATO”, a spus acesta.

Ion Iliescu, mesaj emoționant de condoleanțe după moartea lui Oliviu Gherman
„I-am apreciat întotdeauna calmul și deschiderea spre dialog, felul în care știa să-și asculte interlocutorii.

Om de știință, fizician, profesor universitar, a adus în politică ceva din rigoarea, dar și din deschiderea spre nou, specifice domeniului în care s-a format și afirmat profesional.

A fost un exemplu pentru o întreagă generație de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model și un sprijin.
Am pierdut un prieten și un camarad în efortul nostru de reconstrucție democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o țară care se confruntă și acum cu sărăcia și cu inechitățile economice și sociale.

Dumnezeu să-l odihnească!

Transmit sincerele mele condoleanțe familiei lui Oliviu Gherman”, a mai spus Ion Iliescu.