Actualitate

Vesti dramatice din Afganistan,Mai multi militari romani au fost raniti

Un atentat cu maşină-capcană comis de un kamikaze, presupus a fi taliban, a avut loc lângă o moschee în sudul Afganistanului, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia germană de presă DPA, care precizează că printre răniţi se numără şi soldaţi români.

Opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei ‘Vulturii Carpaţilor’ din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9,00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device). Militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la spitalul militar din Kandahar, unde se află în stare stabilă. Numele lor vor fi făcute publice după anunţarea familiilor„, a informat Ministerul Apărării Naţionale prin intermediul unui comunicat, conform b1.ro
Conform aceleiaşi surse, militarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie – august. Este vorba despre misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei din baza aeriană militară Kandahar şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane.

În urma acestui atentat, 11 copii au fost uciși.

Şaisprezece persoane, inclusiv civili, poliţişti şi soldaţi români au fost răniţi în atacul comis în districtul Daman.
Kamikaze s-a aruncat în aer cu vehiculul când un convoi de trupe străine trecea în apropiere, a precizat poliţia.

Talibanii încă nu au confirmat dacă se află în spatele atacului, care este separat de un dublu atentat sinucigaş cu bombă comis în capitala Kabul mai devreme în timpul dimineţii de luni.