Politica

Victor Ponta: Iohannis, Ciucă habar n-au de economie

Fostul premie Victor Ponta are previziuni dintre cele mai sumbre pentru viitorul României. Liderul Pro România nu crede că avem şanse să ieşim din criză, dimpotrivă, ne vom adânci, şi asta întrucât în fruntea ţării se află politicieni care nu înţeleg economia.
Invitat în emisiunea Ultima oră de la România TV, fostul premier Victor Ponta a subliniat faptul că economia nu este un subiect de interes la noi în ţară, „probabil pentru că nu e un subiect pentru alegători„.

Ponta a spus că măsuri aberante precum mărirea taxelor şi a TVA-ului la microîntreprinderi nu va face decât să îngroape economia României.

România e atipică pentru că aici subiectul economie nu contează. Eu am realizat acest lucru în pandemie. Toată lumea zicea: să luăm măsuri, ce facem în pandemie – nu începuse încă războiul dn Ucraina – la noi nu era nimeni interesat de economie.
cum la fel, daca va uitati la declaratiile preşedintelui, ale premierului din ultimele două luni, nu e nicio declaraţie despre ce facem cu inflaţia. A zis dl Iohannis că inflaţia e din cauza lui Putin. Ce facem cu economia, cu investitorii, cu producătorii români? Păi să ajutăm Ucraina.

Probabil nu e un subiect pentru alegătorii români. În SUA, primul subiect este preţul la carburanţi, al doilea subiect este preţul la şcoli, al treilea subiect salariile şi inflaţia. La noi nu există subiectul ăsta, economia, şi probabil că nu-i interesează pe alegători, nu votează.

Eu, cât am fost premier, cred că am făcut şi lucruri bune pe zona economică: măsurile economice, reduceri de taxe. De ce primul lucru pe care l-a făcut actuala guvernare a fost să mărească taxele la microîntreprinderi, adică la firmele româneşti? Nu s-au luat de multinaţionale, de bănci, care fac profituri uriaşe în perioada asta. N-au găsit alte soluţii, au zis: hai să mai mărim taxe şi TVA la firmele mici. Firme mici care unele se vor închide, altele vor face evaziune fiscală pe care nu o făceau la cât erau taxele.”

sursa