Politica

Victor Ponta nu crede că demisiile lui Budăi şi Firea vor rezolva problemele din azile

Fostul premier Victor Ponta a intervenit telefonic, vineri, la România TV, pentru a comenta demisiile celor doi miniştri PSD, Marius Budăi şi Gabriela Firea, în urma scandalului legat de condiţiile inumane din „azilele groazei” din Voluntari.
In primul rand, cred ca de multe ori am spus sa vedem cum, dupa ce preia PSD functia de premier, incep sa apara toate problemele. Inteleg ca se stia de multe luni, dar nu a interesat pe nimeni pana nu a venit PSD. Daca cineva a furat din banii batranilor, trebuie sa stea la inchisoare, e un criminal. Sper ca procurorii sa aiba probe.
Pe de alta parte, eu am dreptul sa vorbesc, ca am patit cu Colectiv. De atunci au murit oameni in spitale si nu s-a mai intamplat nimic. Intrebarea mea dupa acest scandal este daca se se schimba sistemul? Pentru ca e foarte clar ca in acest moment, modul de a ne trata seniorii este o rusine ingrozitoare. Si vreti sa va spun un lucru? Nici macar eu nu mai intelleg ce fac toate aceste zeci de agentii nationale, judetene, orasenesti. Nici nu stiu cum mai gasesc autoritatile cine e respondssabil, ca isi tot paseaza hartii de la una la alta, e un haos total.

In rest, batalii politice era normal sa vina. Nu cred ca avea ce sa faca Ciolacu, nu rezista nimeni la asa un atac puternic. Dar am si eu durerea ca masurile sunt diferite, unii au voie sa faca, altii nu au voie. Dar problema e, poate cineva sa arate cum s-a putut ajunge in asemenea situatie si schimbam sistemul sau i-am dat afara pe Firea si Budai si trecem la urmatorul scandal?”, a spus Victor Ponta.

sursa