Politica

Vlad Voiculescu, acuzat de Gabriela Firea: „Vrea închiderea spitalelor de stat, să mergem toţi la privat!”

Senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză pe actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, de redirecționarea românilor către spitalele private, prin închiderea spitalelor de stat. Fostul primar general spune că acesta ar urmări renunțarea la sistemul public de sănătate, prin reducerea activității în spitalele de stat.

Este foarte trist faptul că nu se observă ce este în spatele acestei tragedii (incendiul de la „Matei Balș” – n.red.). Acum câteva zile, managerii din spitalele Capitalei, nu doar cei care aparţin de primărie, ci şi cele care aparţin de ministerul Sănătăţii, vorbeau că oameni din anturajul actualului ministru îi contactează şi le comunică faptul că sub pretextul unui audit în sănătate, de fapt, se urmăreşte să se închidă sau să se reducă activităţi în multe din spitalele Capitalei, iar activitatea medicală să fie îndreptată spre mediul privat. Deci, de la public la privat„, a spus Gabriela Firea, luni seară, la un post TV.

Spun ceea ce zic oamenii din sănătate din ţară. Asta se urmăreşte, asta s-a urmărit. Intenţia. Şi veţi vedea, dacă va rămâne acest ministru, la modul cum pune domnia sa problema, nu are cum să se întâmple ceva bun. A spus că trebuie să construim noi spitale.

Denigrarea sistemului medical de stat şi orientarea investiţiilor spre zona privată. Vă daţi seama ce ar însemna orice accident care se întâmplă, să fii nevoit să mergi la un spital privat?! (…)

Nu sunt dintre cei care consideră că nu trebuie să susţinem investiţiile private în domeniul sănătăţii, dimpotrivă, într-o ţară europeană trebuie să existe ambele tipuri de sisteme medicale, şi public, şi privat. Cine poate să-şi permită sau nu vrea să aştepte o consultaţie, sau urmăreşte un anume doctor, este liber să meargă să plătească în sistemul privat. Eu am fost operată de mai multe ori, din păcate, în domeniul de stat, dar am fost şi la privat. Dar de aici şi până a renunţa la sistemul de sănătate… ”, a adăugat Gabriela Firea.

sursa