Extern

Zelenski: Vom răspunde cu siguranţă ocupantului pentru fiecare atac asupra oraşelor noastre

Preşedintele Ucrainei a insistat asupra importanţei regiunii Harkov pentru strategia ucraineană, spunând că „dă putere întregului est” ucrainean.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care miercuri a vizitat linia frontului şi i-a încurajat pe soldaţi, le-a mărturisit compatrioţilor – în mesajul de seară, care pare înregistrat într-un subsol – că a fost tulburat de ceea ce a văzut, dar rămâne optimist că victoria este posibilă, subliniind că este important ca Harkovul „să rămână puternic”, pentru a putea elibera întreg teritoriul ocupat, inclusiv Crimeea.

Este dureros să priveşti oraşele din Donbas, în care Rusia a adus suferinţă şi ruină teribilă. Sirena de alertă aeriană (suna) aproape constant, din oră în oră, în Kramatorsk, ameninţarea constantă a bombardamentelor, ameninţarea constantă a vieţii… Chiar acolo, în Donbas, în regiunea Harkov – oriunde a ajuns răul rusesc, este evident că statul terorist nu poate fi oprit decât de un singur lucru: victoria noastră. Şi noi o vom asigura – victoria ucraineană”, a spus preşedintele Zelenski în mesajul video de miercuri seară.

Vom răspunde cu siguranţă ocupantului pentru fiecare atac asupra oraşelor noastre… Loviturile ruseşti de astăzi la Zaporojie, atacul de peste noapte asupra regiunii Kiev… Toate loviturile ruseşti vor primi un răspuns militar, politic şi juridic. Rusia va pierde acest război. Nu există nimeni în lume care să nu simtă deja acest lucru. Toată lumea înţelege toate acestea. Şi fiecare ucigaş rus ar trebui să înţeleagă că un mandat de arestare este cel mai bun lucru care i se poate întâmpla”, a punctat liderul de Kiev.

sursa