Social

11 lucruri banale care îți pot crea probleme în străinătate

Unele dintre lucrurile pe care le faci zilnic sunt complet interzise în anumite țări, deci este cu adevărat important să cunoști regulile și cultura țării în care călătorești.
Iată câteva lucruri ce te pot duce chiar la închisoare în anumite regiuni și ar fi bine să le verifici pe toate, pentru că unele sunt de-a dreptul incredibile.

1. Mestecatul gumei

Străzile din Singapore sunt extrem de curate și legile ajută la întreținerea lor. Acolo există amezi uriașe pentru scuipatul pe jos, aruncatul deșeurilor și fumatul în spații publice, iar vânzarea gumei de mestecat este complet interzisă. Doar anumite tipuri de gumă sunt permise în acest oraș și asta numai în scopuri medicale.

2. Ținute indecente

În multe țări musulmane, pentru a nu atrage atenția persoanelor nedorite, ar trebui să te acoperi destul de mult. Hainele ar fi bine să acopere mâinile și picioarele, să fie largi și lenjeria să nu se vadă. Iran și Arabia Saudită cer ca femeile să aibă mâinile și picioarele complet acoperite și să poarte o basma pe cap, iar dacă nu respecți aceste reguli te paște o amendă usturătoare sau chiar închisoarea.

3. Opritul mașinii

Trebuie să te asiguri că dacă traversezi sistemul de autostrăzi Autobahn, din Germania, nu rămâi fără benzină, pentru că este interzis să staționezi, indiferent de motiv. În plus, este strict interzisă plimbarea pe acolo, din motive de siguranță, iar în caz contrar vei fi amendată, pentru că te-ai pus pe tine și pe ceilalți participanți la trafic în pericol.

4. Tăierea unui cactus

Unele plante din Arizona, SUA, sunt protejate prin lege și dacă tai un cactus se consideră că furi proprietăți ale statului și te poți alege cu ani buni de închisoare, fiindcă durează foarte mult să crească unul, deci aceste legi sunt necesare pentru a proteja fauna locală.

5. Alergatul

Alergatul în grup a fost interzis în Burundi, Africa de Est, pe motiv că oamenii se folosesc de aceste adunări ca să organizeze revolte. Poți face jogging singur, dar deja 2 oameni sunt considerați un grup și unele persoane sunt arestate pentru acest lucru.

6. Trăitul împreună înainte de căsătorie

Emiratele Unite Arabe au o lege foarte strictă care îi împiedică pe iubiți să locuiască împreună înainte de căsătorie. Dacă, totuși, acest lucru se întâmplă, există riscul ca partenerii să fie arestați și fără un certificat de căsătorie nu poți sta în aceeași cameră de hotel cu partenerul tău.

7. Sărbătorirea Sfântului Valentin – Ziua Îndrăgostiților

Arabia Saudită și Pakistan au interzis cetățenilor să serbeze această zi, deoarece nu este o tradiție musulmană și se concentrează pe dragostea care nu este îndreptată direct către Dumnezeu. Așa că orice felicitare sau atenție te popate trimite la închisoare. Legi în privința acestei sărbători au fost introduse și în alte 4 state din Indonezia.

8. Afecțiune în public

Sărutul în spațiile publice îți poate crea probleme în Iran, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Pakistan și Oman, unde este inacceptabil să-ți exprimi sentimentele de dragoste în public și te poți alege cu amenzi usturătoare sau câteva zile de închisoare. Actele de afecțiune sunt limitate și în India, Indonezia și Thailanda.

9. Mâncatul în public

De-a lungul Ramadanului, musulmanilor le este interzis să mănânce sau să bea ceva cât timp afară este lumină, de aceea, în Emiratele Arabe Unite o persoană care face așa ceva sau încurajează pe altcineva poate lua amendă și poate fi încarcerată, chiar dacă este de altă religie.

10. Insultarea regelui

Când ești în Thailanda mai bine nu vorbești despre familia regală decât să-i vorbești membrii de rău. Regele este idolatrizat acolo, iar cultul personalității este în floare. În plus, definiția unei insulte este neclară, deci chiar și scăpatul sau călcatul pe bancnote care conțin imaginea regelui sunt activități care te pot trimite la închisoare.

11. Consumul de alcool

Alcoolul este interzis în Islam, deci înainte de a te duce în țările arabe ar trebui să te interesezi de legile din fiecare țară, pentru că în cele mai multe este interzisă aducerea alcoolului și dacă vrei să cumperi de undeva îți va fi imposibil, iar dacă, cumva, vei fi prinsă băută, te așteptă alte pedepse.

Feminis.ro