Social

5 lucruri pe care să nu i le spui NICIODATĂ unei femei însărcinate

5 lucruri pe care să nu i le spui NICIODATĂ unei femei însărcinateOrice femeie însărcinată este foarte sensibilă, deci gândește-te bine ce, când și cum îi spui înainte de a-i zice orice.
Imaginează-ți următorul scenariu: vorbești cu o femeie însărcinată, care strălucește de bucurie și este în al nouălea cer, apoi vine o persoană care o urăște (sau căreia doar îi place să fie răutăcioasă) și îi zice anumite cuvinte răutăcioase. Oare cum crezi că s-ar simți femeia în acele momente? Iată ce nu trebuie să-i spui sub nici o formă, niciodată, unei gravide.

1. Chiar dacă cea cu pricina este bolnavă de cine știe ce boală, nu te duci să-i spui ei direct ceva de genul: „ar trebui să te duci la doctor, s-ar putea să-ți afecteze sarcina”. Aceste cuvinte o vor face să se streseze și mai mult, iar vorbele nu ți le mai poți lua înapoi.

2. Un alt lucru pe care nu trebuie niciodată să i-l spui unei femei care urmează să nască (decât dacă, eventual, vrei cu tot dinadinsul să vă certați) este urătoarea întrebare: „cine este tatăl?” sau „are același tată ca primul tău copil?”. Aceste vorbe îți vor aduce numai ocară din partea ei și a celor apropiați.

3. Când te întâlnești cu o femeie însărcinată nu te comporți ca un expert care îi zice ceva de genul: „încă nu ai văzut nimic din ce presupune o sarcină și a crește un copil, greul abia acum o sa vină” și nu îi povestești ce ai face tu în locul ei (decât dacă te întreabă expres). Sarcina și meseria de mamă sunt experiențe minunate, care nu trebuiesc comparate cu un război, pentru că acest lucru doar i-ar afecta moralul.

4. Câteodată, întâlnești oameni care când ce află că ești însărcinată nu se pot abține și îți dau tot felul de sfaturi, cum ar fi să mănânci sau să bei ceva anume, dar trebuie să înțelegi că o femeie care află că este însărcinată sau chiar și înainte, în faza de concepție, se documentează riguros (dacă este una măcar cât de cât responsabilă). Nu e ca și când ar fi așteptat să vină cineva care să-i zică ce să facă.

5. Când te întâlnești cu o gravidă nu te prefaci că ești cel mai amabil om de pe lume și îi zici tu despre cine știe ce produs minune, care îndepărtează vergeturile sau petele, pentru că probabil va fi sarcastică, deoarece știe și ea să se uite în oglindă și să vadă cum i-a afectat sarcina pielea.

Feminis.ro