Social

5 moduri în care să cultivi cât mai multe plante de interior

Doar pentru că locuiești într-un apartament mic, nu înseamnă că trebuie să uiți de plante și grădinărit.
Poți avea un colț de rai chiar la tine în casă, dacă maximizezi spațiul cu ajutorul următoarelor 5 trucuri.

1. Alege plante înalte și subțiri

Roșiile, bambusul, ceapa, fasolea și alte plante „de grădină” sunt ideale pentru spațiile mici, deoarece se extind mai mult pe înălțime.

Le poți planta în ghivece mici, puse direct pe podea sau pe o masă și folosește-te de bețe ca să le ajuți să crească cât mai drepte și înalte.

De asemenea, mai poți încerca să plantezi mici specii de citrice, care îți vor încânta privirea, papilele gustative și mirosul.

2. Alege plante mici și compacte

Majoritatea ierburilor sunt perfecte pentru spațiile mici, deoarece ele se extind destul de puțin și pot fi tăiate regulat, pentru a fi folosite proaspete, în bucătărie. Astfel încât poți opta pentru bucuioc, rozmarin și chiar legume precum mazăre, fasole, castraveți sau tufișuri de căpșuni.

3. Fii creativă

Nu te gândi doar la ghivecele cu flori de pe balcon sau cele cu ierburi din bucătărie, vezi dacă poți pune ceva prin dormitor sau sufragerie. Încearcă să pui ghivece peste ghivece și să refolosești sticle de plastic și borcane sau chiar comode mai vechi și vezi cum poți agăța diverse plante pe pereți. În acest sens, poți combina plantele suculente cu variații de roșii și în același ghiveci poți pune busuioc, dacă nu te deranjează să preia una de la cealaltă aromele.

4. Extinde-te pe verticală

Poate că ai puțin spațiu pe orizontală, dar poți agăța ghivece de tavan sau pereți și astfel poți crea adevărate grădini suspendate. Foarte multe plante se dezvoltă bine în aceste condiții, doar că unele trebuie udate mai des decât altele, mai ales dacă le poziționezi pe un dulap sau pe șifonier, unde stau în lumina directă a soarelui. În plus, există sisteme special destinate pentru creșterea plantelor pe verticală și dacă ești îndemânatică, poți face ghivece sau sisteme de irigații din țevi de PVC și alte materiale de construcții.

5. Atârnă afară

Nu uita că poți atârna ghivece și peste balustradă. Dacă ai orice perete exterior, te poți folosi chiar de scurgerile proiectate la bloc, pentru a colecta apă de ploaie.

sursa