Social

6 mișcări de carieră pe care ar trebui să le faci în 2021

Anul acesta a adus schimbări dramatice pe piața muncii și modul în care lucrăm. Și dacă te-a lăsat să simți că tot ce ai făcut a fost să calci apă la locul de muncă, să facem din 2021 anul în care îți reînnoiești cariera.
În timp ce 2020 a fost oribil, nu ar trebui să ignorăm complet lecțiile pe care ni le-a predat despre modul în care preferăm să lucrăm, a sfătuit-o Tracy Timm, autorul cărții „De neoprit: descoperiți-vă adevărata valoare, definiți-vă zona de geniu și conduceți-vă cariera de vis”.
„Ce ai învățat din această confuzie în masă … și cum o poți aplica în viață și în cariera ta înainte”, a spus ea.
Poate ați aflat că prosperați din interacțiunea socială de la colegii dvs. pentru a ajuta la brainstorming și a gândi mai creativ. Sau că ești mai productiv acasă decât ai fi crezut.
„Prioritizează-l. Este vorba despre ceea ce trebuie să fii fericit și durabil profesional”, a spus Timm.
Iată ce ar trebui să vă concentrați în noul an:
Gândește-te mare, planifică-ți micul
Este bine să te gândești la ceea ce vrei să obții în noul an, dar împarte obiectivul în pași mai mici.
„Faceți pași incrementali”, a spus Peggy Caruso, antrenor executiv și de dezvoltare personală. „Odată ce faci un mic pas și îl realizezi, este un motivator”.
Deci, dacă obiectivul dvs. este să obțineți o promoție, planificați-vă harta rutieră către un nou titlu. De exemplu: conduceți două proiecte noi, aduceți numărul X de clienți noi până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, urmați o clasă de leadership și alăturați-vă unui grup de resurse pentru angajați.
Revigorați-vă rețeaua
Modalitățile standard de extindere a rețelei dvs. profesionale – precum conferințe, evenimente din industrie și târguri comerciale – au dispărut în 2020. Și pentru că multe oportunități de carieră provin de la cine știți, este timpul să vă revitalizați jocul de rețea.
Evenimentele se desfășoară practic, așa că verificați organizațiile profesionale aplicabile și asociațiile de absolvenți ai școlii pentru orice întâlnire online și salută pe care le găzduiesc și navigați pe site-urile de rețea, cum ar fi LinkedIn sau Meetup, pentru întâlniri virtuale.
Cum planifică Google, Microsoft și alții să funcționeze după pandemie
Cum planifică Google, Microsoft și alții să funcționeze după pandemie
Prezentarea ta poate fi cea mai grea parte a rețelei. De aceea Caruso vă recomandă să vă perfecționați pasul ascensorului atunci când cineva vă întreabă ce faceți.
„Nu vreți să vă plimbați. Puneți un explicator rapid de 30 de secunde despre ceea ce faceți, astfel încât să înțeleagă”, a spus ea. „Și urmărește cu o întrebare … tuturor le place să vorbească despre sine.”
Extinderea rețelei dvs. este importantă, dar, de asemenea, petreceți ceva timp renovând rețeaua deja stabilită. Conexiunile pe care le avem cu colegii noștri la locul de muncă sunt importante, pot ajuta la productivitate, implicare și satisfacție generală. Dar dacă nu ai timp regulat la față, poți slăbi aceste relații.
În mai, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a declarat pentru The New York Times: „… poate ardem o parte din capitalul social pe care l-am construit în această fază în care lucrăm cu toții la distanță”.
Pentru a ajuta la întărirea acestor legături, contactați colegii și colegii pentru chaturi rapide care nu sunt legate de muncă.
„Vestea bună este că, dacă ești chiar puțin proactiv, oamenii sunt de obicei foarte receptivi”, a spus Dorie Clark, autorul cărții „Entrepreneurial You”.
Găsiți un mentor
Un mentor poate oferi informații, face conexiuni și poate oferi o doză de încredere atunci când lucrurile devin dificile.
„Nu trebuie să fie cineva pe care îl cunoști”, a spus Caruso. „Stabiliți ce doriți să realizați și să credeți, cine este persoana care a făcut acest lucru?”
După ce ați identificat persoana, invitați-o să aibă o conversație în care detaliați de ce ați ales-o, ce căutați și ce muncă intenționați să faceți în relație.
Restabiliți limitele
Când munca și viața se întâmplă sub același acoperiș, echilibrul devine inexistent. Și acest lucru poate duce rapid la epuizarea profesională.
Stabiliți granițe cu angajatorul, familia și dvs. însuși, fiind clar când sunteți în permanență și în afara programului.
„Când pleci de la serviciu, fii în clipa asta”, a spus Caruso. „Când ieșiți de la [biroul de acasă] prefaceți-vă că veniți acasă și invitați-vă la cină. Puneți telefonul jos, deconectați-vă de la serviciu și țineți minte că familia are nevoie de o masă sănătoasă împreună pentru a vorbi despre ziua respectivă. ”
Aflați o nouă abilitate
Învățarea unei noi abilități poate fi re-energizantă, ca să nu mai vorbim de un bun impuls al CV-ului.
Există multe cursuri online disponibile care pot ajuta la avansarea în carieră, indiferent dacă este vorba de învățarea unei abilități dificile, cum ar fi îmbunătățirea abilităților dvs. de limbaj de programare sau perfecționarea unei abilități ușoare, cum ar fi comunicarea eficientă.
Deveniți lider
Preluarea sarcinii este o mare parte a dovedirii că sunteți material de promovare. Dar acest lucru poate fi greu de făcut de la distanță și atunci când nu sunteți într-o poziție managerială.
Cheia pentru a arăta conducerea este să fii proactiv.
Doriți să schimbați cariera? Nu lăsați pandemia să vă oprească
Doriți să schimbați cariera? Nu lăsați pandemia să vă oprească
„Ridicați mâna și căutați oportunități și modalități de a aduce contribuții, mai degrabă decât să vi se spună ce trebuie să faceți sau să așteptați să vi se înmâneze ceva sau cereți unui manager să vă spună că o să vă instruim în acest sens acum”, a spus Clark.

sursa