Actualitate

A murit cel mai important fermier din Cluj,a fost găsit înghețat într-o fosă septică

Dan Țandea, cel mai important fermier din județul Cluj, a murit la vârsta de 52 de ani. Cadavrul său a fost găsit într-o fosă septică, într-o fermă din Apahida. Polițiștii fac cercetări în acest caz.

A murit Dan Țandea
Dan Țandea a murit la vârsta de 52 de ani. Polițiștii clujeni fac cercetări pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Procurorul criminalist a dipus emiterea unei ordonanțe de efectuarea a autopsiei medico legale.

Era o instalație iprovizată. El a intrat acolo să monteze nu știu ce țeavă și nu a mai putut ieși. Acolo a fost găsit mort în cursul dimineții. Cel mai probabil a intrat acolo și nu a mai putut să iasă. Noaptea a fost frig și a înghețat acolo”, au declarat apropiați ai fermierului, pentru Foaia Transilvană.
Dan Cristian Țandea a fost un important crescător de vaci de lapte. De asemenea, era cunoscut ca fermierul care a salvat brânza de Năsal, celebra brânză făcută într-o peştera din Țaga, cu ajutorul unei bacterii unice.

Țandea a condus până de curând Cooperativa Someș-Arieș, formă asociativă care avea, în 2018, o cifră de afaceri de cinci milioane de euro. El administra la acea vreme o fermă cu 270 de vaci de lapte, iar soția și fiul lui dețineau alte 56 de bivolițe, 44 de vaci și 700 de oi.

sursa