Actualitate

Accident Grav în Crevedia: 4 Victime, inclusiv un Minor – Planul Roșu Activat

Un microbuz plin cu pasageri a fost implicat într-un accident grav în localitatea Crevedia, soldat cu 4 victime, inclusiv un minor. Autoritățile județene au reacționat prompt, activând Planul Roșu de intervenție pentru a gestiona eficient situația și a oferi asistență medicală de urgență.

Evenimentul rutier a implicat 20 de persoane, iar în urma evaluării medicale la fața locului, 3 adulți și 1 minor au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Resurse semnificative au fost imediat alocate pentru a face față situației de urgență, inclusiv 8 ambulanțe SMURD specializate în intervenții medicale de urgență, asigurând primul ajutor necesar și transportul victimelor la spitalele din apropiere.

Un echipaj de descarcerare a fost mobilizat pentru a interveni în situații în care este necesară extragerea persoanelor blocate în vehicul, iar o autospecială destinată transportului persoanelor implicate în accident a fost pusă la dispoziție. În plus, o autospecială de stingere a fost mobilizată pentru a face față riscului de incendiu asociat accidentului.

Un punct medical avansat a fost înființat pentru a oferi tratament avansat și asistență imediată victimelor. Trei ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) au fost, de asemenea, mobilizate pentru a răspunde la cererile de asistență medicală.

Planul Roșu de intervenție, activat în astfel de situații critice, coordonează eforturile tuturor serviciilor de intervenție disponibile, asigurând o intervenție rapidă și eficientă. Ampoarea accidentului a atras atenția șoferilor pe Șoseaua București-Târgoviște, cu incidentul fiind semnalat pe paginile de socializare pentru a avertiza ceilalți participanți la trafic.

sursa stirion.ro