Advertoriale

Ai pierdut unul sau mai mulți dinți? Uite cum îți poți recăpăta dantura atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic

Integritatea danturii este extrem de importantă pentru sănătatea întregii cavități bucale. Lipsa chiar și a unui singur dinte determină modificări și la nivelul celorlalți. De aceea, este important să înlocuiești cât mai repede dinții lipsă. Opțiunile pentru redarea zâmbetului sunt numeroase, iar alegerea celei mai potrivite variante se face împreună cu medicul stomatolog, în funcție de starea dentiției tale. Descoperă, în continuare, care sunt principalele modalități prin care dinții lipsă pot fi înlocuiți și ce presupun acestea. 

Implanturile dentare

Implanturile dentare sunt o soluție durabilă și eficientă, ce oferă rezultate estetice superioare altor proceduri. Tehnologia din prezent are capacitatea de a contura implanturi cu aspect cât mai natural, cu o culoare potrivită cu cea a restului dinților. 

 

Mergi la clinica de stomatologie zona Victoriei și află care sunt etapele pentru realizarea implantului. Este important de cunoscut faptul că, prin intermediul implantului, este păstrată integritatea osului maxilar sau mandibular și pot fi realizate cu ușurință funcții, precum vorbitul sau masticația. 

Proteza dentară mobilă

Optarea pentru o proteză dentară mobilă poate fi o variantă pentru înlocuirea dinților lipsă. Pentru fixare acesteia se utilizează adezivi speciali, sub formă de benzi, praf sau pastă. 

 

Proteza dentară mobilă poate fi utilizată când toții dinți sunt lipsă sau doar unii dntre aceștia. În situația în care este utilizată lângă dinții naturali ai pacientului, aceasta nu alterează structura acestora, deoarece nu este necesară fixarea protezei de dinții vecini. 

 

Această lucrare protetică prezintă o serie de avantaje, precum:

  • este o metodă neinvazivă, nefiind necesară intervenția chirurgicală;
  • materialele utilizate sunt biocompatibile;
  • redă capacitatea de masticație și aspectul estetic plăcut;
  • poate fi utilizată de persoanele care nu doresc implanturi sau la care implanturile nu sunt o soluție;
  • costul este mai redus.

Proteza dentară fixă

Proteza dentară fixă este stabilizată cu ajutorul implanturilor dentare. În funcție de necesitățile fiecărui pacient, pot fi utilizate mai multe sau mai puține implanturi la nivelul arcadei dentare. La unii pacienți sunt inserate implanturi All On 4 sau All On 6, adică sunt utilizate 4 sau 6 implanturi pentru o arcadă. Pentru alți pacienți, poate fi necesară inserarea mai multor implanturi pe o arcadă. 

 

Indiferent de opțiunea aleasă, la nivelul implanturilor este aplicată o proteză dentară provizorie. După osteointegrarea implanturilor se aplică proteza finală.

 

O proteză fixă se îngrijește la fel cu dinții naturali, iar masticația și vorbirea se pot realiza fără disconfort. După perioada de recuperare, poți consuma alimentele preferate, însă este indicat să eviți preparatele foarte dure, pentru a nu deteriora structura protezei. 

Puntea dentară

Puntea dentară reprezintă o lucrare protetică ce permite înlocuirea a mai multor dinți lipsă alăturați. Aceasta are un cost mai redus comparativ cu implanturile dentare, dar poate prezenta și unele dezavantaje:

  • resorbția osoasă este încă prezentă (la implant structura osului este păstrată);
  • necesită intervenții la nivelul dinților sănătoși adiacenți spațiului gol. 

 

Dacă te confrunți cu unul sau mai mulți dinți lipsă, cu siguranță ți-ai dori să poți zâmbi din nou cu încredere sau să mănânci alimentele preferate fără disconfort. Acum se poate, datorită inovațiilor din stomatologie. Alege o clinică dotată cu tehnologii moderne și cu echipe interdisciplinare integrate, pentru a te bucura de servicii de calitate. Ai grijă de zâmbetul tău!

 

Sursa foto: Freepik