Advertoriale

Micșorarea sânilor. Ce presupune operația de reducție mamară și când trebuie să apelezi la ea

Durerile de spate și de gât, iritațiile pielii sub sâni sau disconfortul constant sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă femeile atunci când sânii lor sunt prea mari. Din punct de vedere estetic poate să apară un complex și, în aceste cazuri, există opțiunea de a recurge la operația de reducție mamară, o intervenție sigură și cu efecte vizibile imediat. 

Ce înseamnă reducția mamară și efectele sale

Prin micsorarea sanilor se obține un aspect mai armonios al siluetei, în cazul femeilor care au sâni de dimensiuni mari. Reducția mamară presupune reducerea volumului sânilor și, simultan – în cadrul aceleiași intervenții – ridicarea (liftingul) acestora. 

 

Prin inciziile realizate de către medic se înlătură pielea în exces și se modelează țesutul mamar. Principalul efect al acestei intervenții este dobândirea aspectului fizic dorit, precum și eliminarea simptomelor ce creează disconfort fizic și psihic. De asemenea, procedura este ideală pentru a corecta asimetriile sânilor. Un aspect care trebuie luat în calcul este faptul că unele femei se pot confrunta cu dificultăți atunci când trebuie să alăpteze. Totuși, foarte multe paciente nu au probleme în acest sens și alăptarea decurge normal. 

Paciente care au nevoie de reducție mamară

Persoanele care ajung într-un cabinet chirurgie estetica pentru reducție mamară se confruntă de obicei cu cel puțin o problemă ce generează disconfort fizic și/sau psihic. Pacientele prezintă uneori o disproporție evidentă cauzată de sânii de dimensiuni prea mari, ceea ce conduce la dureri de gât și în zona spatelui – un efect al greutății și al presiunii exercitate pe coloana vertebrală. 

 

De asemenea, unele paciente dezvoltă iritații sub sâni, o asimetrie evidentă, iar sânii sunt grei și au aspect lăsat. Activitatea fizică poate să fie limitată din cauza dimensiunii prea mari a acestora, motiv pentru care foarte multe sportive de performanță au apelat de-a lungul timpului la operația de reducție mamară. 

 

Recuperarea nu reprezintă un standard, însă femeile care trec printr-o intervenție de micșorare a sânilor pot să își reia destul de repede activitățile obișnuite. Este important să respectați indicațiile medicului pentru ca rezultatele să fie cele dorite și pentru a nu apărea disconfort major. 

 

La Clinica Estetico oferim soluții personalizate pentru pacienți, în așa fel încât ei să obțină rezultatele așteptate din punct de vedere estetic. Utilizăm tehnologii de ultimă generație și ne bazăm pe o echipă medicală experimentată. 

 

Dacă iei în calcul operația de micșorare a sânilor, ești așteptată la o primă consultație. Aceasta presupune examenul sânilor și unele analize, iar apoi urmează să stabilești împreună cu medicul specialist care va fi dimensiunea finală a cupei și toți pașii necesari pentru o recuperare cât mai ușoară și pentru a obține rezultatul dorit.