Extern

Alertă mondială. Este gata arma mortală a nord-coreenilor. Kim are acum butonul

Amenințarea lui Kim Jong-un cum că Coreea de Nord va lansa un submarin cu rachete balistice „în viitorul apropiat”, a prins contur. Cancelariile occidentale se tem acum de începutul unui un al Treilea Război Mondial.

Alertă mondială. Un șantier naval nord-coreean este gata să lanseze un nou submarin mortal de rachete balistice, a informat serviciile americane de informații.

Sateliții au surprins mișcările
Imaginile prin satelit au arătat activitate în jurul unui nou submarin care poate lansa rachete balistice de sub-serviciu care ar putea fi echipate cu focoase nucleare. Vineri, agenția de știri 38 North, a declarat că pe imaginile prin satelit ale șantierului naval Sinpo se vede că un doc uscat plutitor pentru construirea navelor a fost mutat într-un chei de lansare a submarinului. Docul uscat plutitor a fost repoziționat alături de o hală de construcție.

Site-ul 38 North a titrat: „Noul submarin cu rachete balistice, care este în construcție de câțiva ani, s-ar putea să fie aproape de finalizare. Ar putea fi, de asemenea, gata pentru a fi lansat în viitorul apropiat.”

Docul uscat ar putea face parte din schema Coreei de Nord de a construi un nou submarin avansat pentru lansarea rachetelor balistice de sub suprafața oceanelor lumii.

Specialiștii afirmă că este capabilă să transporte trei rachete balistice lansate de submarine (SLBM).

Știrile despre noul submarin al Phenianului au fost dezvăluite pentru prima dată în iulie 2019. Regimul totalitar deține 70 de submarine, inclusiv aproximativ 20 mari de clasă Romeo de 1.800 de tone. Majoritatea submarinelor din Coreea de Nord nu pot participa la operațiuni dincolo de apele de coastă.

Vestea posibilei construcții a unui submarin avansat vine după ce Coreea de Nord a afirmat că a lansat o rachetă „nouă tactică ghidată”.

Coreea de Nord a emis vestea lansării prin intermediul platformei sale de știri KCNA.

Alertă în cancelariile occidentale
S-a descoperit că două dintre rachete au călătorit 373 de mile în largul coastei de est a țării. Coreea de Nord a declarat că noua sa rachetă poate transporta o sarcină utilă de 2,5 tone.

Acesta este un factor îngrijorător pentru Occident, întrucât o astfel de capacitate de încărcare utilă ar putea permite focoaselor nucleare să fie montate pe rachete.
sursa