Politica

Alina Gorghiu: Florin Cîţu ca premier este cea mai bună alegere într-o perioadă în care România e foarte încercată

Alina Gorghiu, fostul preşedinte al PNL, a declarat, duminică, că premierul României, Florin Cîţu, este „cea mai bună alegere” pentru funcţia de premier în această perioadă, însă evită să precizeze dacă îl va vota sau nu pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Alina Gorghiu afirmă că Florin Cîțu este „cea mai bună alegere pe care România a făcut-o, coaliţia a făcut-o într-o perioadă în care România e foarte încercată”.

„Florin Cîţu, ca premier al României, e un personaj foarte credibil pentru partenerii europeni, pentru partenerii financiari, pentru oamenii care se uită la dimensiunea asta economică, la cum evoluează economia României, deci e omul potrivit în această perioadă”, a spus Alina Gorghiu, la Prima Tv, conform News.ro.

Cu toate acestea, ea a evitat însă să spună pe cine ar vota, între Florin Cîţu şi Ludovic Orban, pentru funcţia de preşedinte al PNL.

„Vă asigur că, pentru mine, evaluarea sau principalul criteriu care va sta la baza susţinerii viitoarei echipe a PNL va fi proiectul PNL pentru 2024”, a precizat aceasta.

Alina Gorghiu a menționat că nu va candida la funcţia de preşedinte al partidului.

„Am fost acolo, am făcut-o şi pe asta, nu mai doresc. A fost o perioadă foarte grea. Întotdeauna fiecare preşedinte îşi găseşte justificări în mandatul său şi pentru bune, şi pentru rele. Eu am avut un mandat împreună cu co-preşedintele Vasile Blaga care a presupus fuziunea celor două partide. Vă aduc aminte că era sânge pe pereţi, atunci, în interiorul partidului, fuziunea dintre două partide este o misiune cu costuri enorme, cu energii consumate şi am reuşit, după doi ani de zile am reuşit un partid care să uite de fostul PD, fostul PNL, deja suntem într-o logică a unui singur partid, de ceva vreme. Nu, ca să vă răspund clar, să nu existe vreun coleg care să interpreteze vreo virgulă, nu voi candida la preşedinţia partidului. Ca fost preşedinte, sunt de drept membru în Biroul Politic Naţional şi ca atare…”, a completat Gorghiu.

sursa