Social

Anunt despre cazul copiilor care sunt lasati fara alocatii! Cine se implica in aceasta problema?

Cazul uluitor de la Directia pentru Protectia Copilului, care au taiat alocatiile copiilor „pe motiv de COVID-19” au intrat în atenția Avocatului Poporului, relateaza spynews.ro.

Protectia Copilului a mutilat alocatiile celor cu dezabilitati fara nici un advertisment, cu motivul ca pandemia de coronavirus, i-a luat prin surprindere, iar Avocatul Poporului a declarat ca s-a deschis o ancheta in acest caz, pentru elucidarea cazului.

”Din momentul instituirii stării de urgență am primit, zilnic, sute de e-mailuri cu documente pentru acordarea alocațiilor pentru copii cu handicap.

Serverul nu a mai făcut față, iar multe mesaje nu au ajuns la destinație.

Am fost depășiți de situație, efectiv nu am putut face față numărului mare de solicitări de acordare a alocațiilor majorate.

A fost pentru prima dată când ne-am confruntat cu așa ceva, fiindcă n-a mai fost pandemie de COVID-19 în România.

De exemplu, nici în momentul de față, când discutăm pe această temă, e-mailul nostru nu funcționează”, au declarat funcționarii respectivi, în exclusivitate pentru SPYNEWS.

Și, pentru ca părinții copiilor bătuți de soartă să fie umiliți până la capăt, reprezentanții DGASPC le-au transmis acestora un mesaj halucinant: ”OK, a fost o eroare de la noi și vom vira banii cuveniți în luna iulie.

Ce vreți, acum?!

Să căutăm vinovați?!

Totuși, nu văd care este problema!

Nu credem că stătea cineva în baza banilor respectivi, fiindcă nu este vorba de cine știe ce sumă, ci vorbim de 150 de lei pe lună…”