Politica

Anunt romanilor! Deja s-a planuit pentru carantinare si izolare. Iata ce se pregateste Romaniei!

Parlamentarii au declarat detaliul despre viitorul plan pentru carantinare si izolare care se presupune ca exista, iar aceasta dezvaluire a fost facuta de catre purtatorul de cuvant al PSD-ului, Lucian Romascanu, relateaza wowbiz.ro.

Singura mențiune făcută de PSD e că planul va fi transmis spre dezbatere plenului Camerei Deputaţilor cu „modificări majore”.

„Foarte importantă este şi discuţia privind adoptarea Legii carantinării şi izolării.

După cum am văzut, proiectul primit de la Guvern, care nu a stat absolut deloc în dezbatere publică, acesta protejează abuzurile şi nu protejează cetăţenii.

Această propunere legislativă este în acest moment în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cel mai târziu mâine dimineaţă va intra în plen, dar va intra cu modificări majore, operate în comisie, pentru că la aceste discuţii participă şi invitaţi din partea ONG-urilor, specialişti, iar această lege, ţinând cont şi de ceea ce spune societatea civilă, trebuie să fie o lege care protejează populaţia şi nu protejează abuzurile”, a afirmat Romaşcanu, la finalul şedinţei conducerii colective interimare a PSD.
„Toate măsurile luate în ultima perioadă au fost nefundamentate, nu au fost dezbătute, au fost pompieristice, au fost fără respectarea fiinţei umane, au fost medici blocaţi în spitale. (…) Condiţiile de carantină au fost sub orice critică, cu încălcarea demnităţii umane. (…)

Noi apreciem decizia CCR, care este una corectă.

Guvernul are de-a face cu oameni, trebuie să respecte demnitatea umană, trebuie să ne respecte ca oameni.

Nu suntem nişte viermi, cum spunea cândva Elena Ceauşescu când vedea oameni la coadă”, a susţinut Barbu, la o dezbatere organizată de PSD la Parlament pe tema proiectului legii privind carantinarea şi izolarea.

„Guvernul Orban naşte un alt zombi legislativ şi ne impune dezbatere în regim de urgenţă. Invităm în Parlament societatea civilă să reparăm împreună haosul PNL!

Doar la prima lectură, colegii mei au găsit în legea privind carantina şi izolarea aberaţii majore ce atentează grav la drepturile şi libertăţile românilor.

Enumăr câteva exemple din gândirea unui partid care îşi spune liberal, dar vrea să transforme statul într-un regim totalitar.

Izolarea prevede nu doar separarea fizică, ci şi aplicarea obligatorie a unui tratament inclusiv asimptomaticilor – cum s-a întâmplat deja, neconstituţional, în multe spitale.

Formularea „probabilitate ridicată de apariţie şi propagare a unui agent patogen” permite oricând Guvernului să instituie carantină şi s-o menţină oricât.

Oricine şi orice poate fi suspectat ca „potenţial expus” virusului şi intră în carantină, se aplică restricţii şi unor bunuri ale românilor, precum automobilele, de exemplu”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.