Scitech

Apple:Toţi cei care au iPhone trebuie să ştie asta

Compania se pregătește să scape de parole pe produsele sale, începând cu luna viitoare, conform unui raport. Se crede că gigantul tehnologic va introduce conectări fără parolă din septembrie.
Apple anunţă noi schimbări. Peste doar o lună, iOS 16 se lansează alături de iPhone 14 și macOS Ventura pentru Mac.

În loc să se conecteze la un site web folosind o parolă, utilizatorilor li se va cere acum o cheie de acces – o cheie digitală pe care nu trebuie să și-o amintească și care se pot autentifica folosind amprenta (Touch ID) sau chipul (Face ID) pe un iPhone sau Mac.
Noul proces de securitate înseamnă că utilizatorii Apple vor avea un login care pur și simplu nu] va putea fi ghicit, iar utilizatorilor le va fi la fel de rapid să se autentifice.

Gigantul american trebuie să se supună unei acțiuni în justiție intentată de mai mulți reclamanți din SUA, din șapte state. Utilizatorii Apple au susținut că gigantul tehnologic a vândut tastaturile „fluture” de pe laptopurile MacBook, MacBook Air și MacBook Pro, din 2015 până în 2019 știind că acestea avea taste nefuncționale, fragile și lipicioase.

Fiecare client ar putea primi până la 395 de dolari dacă au înlocuit mai multe tastaturi, 125 de dolari dacă au înlocuit una singură și 50 de dolari pentru cei care au înlocuit capacele taselor.

Tastatura laptopurilor vândute în această perioadă utiliza un sistem nou, numit fluture, datorită designului interior. Tehnic, tastatura trebuia să ofere un sentiment mai bun la apăsare şi scriere. Balamaua sa era asemănătoare unei aripi. La o tastatură obișnuită, tastele sunt atașate cu ajutorul a două bucăți de plastic care se încrucișează și se închid ca o foarfecă atunci când sunt apăsate.

În proces, Apple a fost acuzată că ştia de problema cu praful, dar a ignorat-o şi a continuat să vândă laptopuri cu acest design vreme de mai mulţi ani. Practic, din cauza prafului și a mizeriei, tastele deveneau imediat nefuncționale.

sursa