Extern

Au vrut să ne lege pe mine și pe copilul meu de un cal

A început cu bucurie, dar s-a transformat în groază și totul din cauza abuzului trimis de utilizatorii uneia dintre aplicațiile de top ale patriei sale.

„Când am văzut o fotografie cu el din orfelinat, era îmbrăcat în haine atât de ridicole”, își amintește Ekaterina Frolova.

„Am știut pe loc că acest băiat nu ar trebui să rămână în sistem. El nu va fi niciodată înțeles acolo.”

Coafurul din peninsula Kamchatka, bogată în vulcani, din extremul est al Rusiei, dorise întotdeauna să adopte. Când a întâlnit în cele din urmă copilul, legătura lor a fost instantanee. Ridică mâinile și se cuibări în îmbrățișarea Ekaterinei, de parcă ar fi cunoscut-o pentru totdeauna.

Apoi a lovit coronavirusul. Ekaterina a dorit să-și împărtășească fericirea, precum și să-și atenueze singurătatea, prin crearea unui profil Instagram dedicat noului ei fiu.

Dar „pagina confortabilă” pe care a umplut-o cu fotografii pentru bebeluși a condus la atacarea ei violentă din partea grupurilor din aplicația de mesagerie Telegram.

Păcatul ei, potrivit atacatorilor? Adoptarea unui copil de rasă mixtă.

Prejudecată și ură
Telegram, care a acumulat jumătate de miliard de utilizatori, este deținut de exilul rus Pavel Durov. În principal o aplicație de mesagerie, caracteristica sa distinctivă se numește „canale” și permite persoanelor să transmită către un public nelimitat.

Din acest motiv și refuzul său de a împărtăși datele utilizatorilor cu guvernele, Telegram a crescut la nivel mondial ca o aplicație de alegere pentru coordonarea mișcărilor de protest globale din Belarus până în Iran și Hong Kong. De asemenea, a fost acuzat că nu a făcut suficient pentru a curăța canalele extremiste conduse de cei implicați în așa-numitul grup Stat Islamic și revoltele din Capitol Hill.

La începutul acestui an, a devenit momentan cea mai descărcată aplicație non-gaming din lume.

Dar, în țara sa natală, Rusia, există pretenții că misoginismul rampant al unor utilizatori de pe platformă pune viața femeilor în pericol.
sursa