Extern

Avertismentul lui Anthony Fauci despre pandemia de COVID-19: „Direcția spre care ne îndreptăm este greșită”

Dr. Anthony Fauci a declarat duminică că SUA „merg într-o direcție greșită”, deoarece numărul cazurilor Covid-19 continuă să crească, în special în rândul americanilor nevaccinați.

„Dacă te uiți la inflexiunea curbei noilor cazuri, cei mai afectați sunt cei nevaccinați. Și din moment ce avem 50% din țară care nu este complet vaccinată, acesta este un problemă „, a spus Fauci pentru CNN.

Când a fost întrebat desprecel mai rău scenariu, Fauci a indicat 4.000 de decese pe zi în SUA din cauza Covid-19, dacă ratele de vaccinare nu se îmbunătățesc.

Consilierul șef medical al președintelui Joe Biden și cel mai mare expert al națiunilor în boli infecțioase a adăugat că majoritatea acestor decese ar putea fi printre cei nevaccinați.

„Așa este cu adevărat, așa cum a spus de multe ori (Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor) Dr. (Rochelle) Walensky și am spus că este într-adevăr o pandemie în rândul celor nevaccinați, deci aceasta este o problemă predominantă în rândul persoanelor nevaccinate, care este motivul pentru care trebuie să determinăm persoanele nevaccinate să iasă și să se vaccineze „, a spus el.

Avertismentul de la Fauci vine în timp ce periculoasa variantă Delta a Covid-19 străbate națiunea și oficialii din domeniul sănătății îi avertizează pe americani să rămână vigilenți în prevenirea răspândirii sale. Fiecare stat din SUA a raportat mai multe cazuri Covid-19 în săptămâna care se încheia vineri decât săptămâna anterioară, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Treizeci de state încă nu au vaccinat complet cel puțin jumătate din locuitorii lor, potrivit CDC. Și începând de vineri, media zilnică a persoanelor care au fost complet vaccinate a fost cea mai scăzută de la sfârșitul lunii ianuarie.

sursa