Actualitate

Bărbat condamnat la 13 ani de închisoare după ce a intrat cu BMW-ul în maşina ei

Un bărbat din Bucureşti va ajunge după gratii după ce a încercat să își ucidă fosta soție și pe prietenul acesteia în timp ce se aflau într-o mașină pe o stradă din Sectorul 6 al Capitalei. Anchetatorii au stabilit că bărbatul încercat să se răzbune pe fosta sa soție pentru că l-a părăsit și a intrat intenționat cu maşina sa marca BMW în autoturismul în care se afla aceasta.
Un bărbat a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare după ce a încercat să își ucidă fosta soție și pe prietenul acesteia în timp ce se aflau într-o mașină BMW și circulau prin București, potrivit ziare.com. Incidentul s-a petrecut în 15 aprilie 2021.

Anchetatorii au stabilit că, în jurul orei 15.00, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, fără a deține permis de conducere, în București, pe șos. Orhideelor din sect. 6, în dreptul magazinului Brico Depot Grozăvești, în condiţiile unui trafic intens, pe fondul unei crize de gelozie, inculpatul a avut un comportament şicanator şi agresiv (circulând chiar și pe sens opus după ce trecuse peste linia dublă continuă) faţă de fosta soţie, încercând să blocheze autoturismul în trafic.
Femeia se afla la volanul maşinii sale şi era însoţită de prietenul ei. Când au încercat să scape de urmărire, bărbatul gelos a accelerat şi i-a ajuns. În momentul în care a ajuns în dreptul maşinii femeii, bărbatul a virat brusc, lovind maşina femeii.

În urma coliziunii, ambele autoturisme au părăsit spațiul carosabil, intrând violent într-un gard de fier ce împrejmuia spațiul verde. Atât femeia, cât şi iubitul ei au fost răniţi, fiind loviți la cap.

”Manevra de viraj spre dreapta efectuată de inculpat a fost voluntară, cu scopul de a lovi celălalt autoturism. Inculpatul a trecut pe o altă bandă de circulație (de pe banda II pe banda I) fără a se asigura că o poate face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Momentul apariției stării de pericol a fost cel în care inculpatul a inițiat virajul la dreapta pentru a pătrunde pe banda pe care circula autoturismul cu nr. (…)

Manevra efectuată de inculpat înainte de producerea coliziunii nu a fost determinată de un alt eveniment petrecut în trafic În momentele premergătoare impactului, se observă că niciun alt participant la trafic nu incomodează în vreun fel deplasarea autoturismului condus de inculpat. În momentul impactului viteza de deplasare a autoturismului condus de inculpat era de aproximativ 57 km/h, iar viteza autoturismului cu nr. (…) era de aproximativ 54 km/h”, se precizează în hotărârea instanței de judecată.

sursa