Actualitate

Bărbatul imobilizat de jandarmi, care se lăuda că e ofiţer în rezervă al Armatei, a minţit

Bărbatul încătușat cu forța de doi jandarmi, sâmbătă seara, în București, nu e ofițer în rezervă al Armatei, așa cum a susținut. Ministerul Apărării a transmis că acesta nu figurează în evidențele sale.

„Biroul de presă al MApN este împuternicit să facă următoarele precizări: În urma verificărilor efectuate, cetăţeanul în cauză nu figurează ca ofiţer în rezervă în evidenţele MApN”, a transmis Ministerul Apărării.

Sâmbătă seară, în Capitală, doi jandarmi au încătușat un bărbat care a refuzat să poarte mască de protecţie în timpul unei manifestații în apropierea Palatului Parlamentului. Se pare că acesta participase la un protest împotriva legii vaccinării obligatorii. Bărbatul nu a vrut nici să prezinte acele de identificare.

Imaginile cu încătușarea sa au devenit virale în mediul online. El a spus că e ofițer în rezervă, apoi i-a provocat pe jandarmi.

„Eu sunt ofiţer în rezervă al Armatei. Vreţi să ne batem? Hai să ne batem. Care e problema? Dacă vreţi să ne batem, haideţi să ne batem!”, a insistat bărbatul.

Jandarmii l-au trântit la pământ, i-au pus cătușele și apoi l-au dus la Secția 17 de Poliție. El a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că a refuzat să poarte mască şi pentru că nu a vrut să se legitimeze. Ulterior, bărbatul a anunțat că va depune o plângere penală pentru tentativă de omor.

Conducerea Jandarmeriei Capitalei a transmis că a dispus efectuarea unei verificări în legătură cu modul în care au acționat cei doi jandarmi.

sursa