Extern

Biden: Trump „neobișnuit” nu ar trebui să primească informații de informații.

Președintele Joe Biden a declarat că predecesorul său, Donald Trump, nu ar trebui să aibă acces la informări de informații din cauza „comportamentului său neregulat”.

SUA are tradiția de a permite foștilor președinți să fie informați cu privire la problemele de securitate ale națiunii – ca o curtoazie extinsă de către titular.

Însă la întrebarea CBS News dacă dl Trump va primi aceeași curtoazie, președintele Biden a spus: „Cred că nu”.

El a citat „comportamentul neregulat” al domnului Trump drept motivul pentru care a refuzat accesul.

„Nu cred că este nevoie ca el să aibă un briefing de informații”, a spus domnul Biden în primul său interviu de ședință de când a devenit președinte.

El a refuzat să speculeze care ar fi cele mai grave temeri ale sale dacă domnului Trump i s-ar permite să vadă rapoarte clasificate, dar a sugerat că fostului președinte nu i se poate acorda încredere pentru a păstra informații confidențiale pentru el.

„Ce valoare îi oferă un briefing de informații? Ce impact are, în afară de faptul că ar putea să alunece și să spună ceva?” Spuse domnul Biden.
Această mișcare este prima dată când un fost președinte a fost exclus din tradiția de a primi acces continuu la ședințe, potrivit New York Times.

Timp de săptămâni după alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, Trump însuși a rupt tradiția, nereușind să-l includă pe succesorul său în briefing-uri de securitate și informații.

Trump a acceptat în cele din urmă să permită procesul formal de tranziție, dar administrația sa a fost încă acuzată că a blocat accesul domnului Biden la informații.

Domnul Trump a luptat cu comunitatea de informații pe tot parcursul președinției sale de patru ani și a trecut prin șase directori naționali de informații.

El a pus la îndoială rapoartele agențiilor americane conform cărora Rusia a intervenit în alegerile din 2016 și i-a atacat pe șefii serviciilor de informații pentru că sunt „extrem de pasivi și naivi” față de Iran.

În 2017, a dezvăluit ministrului rus de externe informații foarte clasificate despre o operațiune a Statului Islamic în ceea ce a fost văzut ca o încălcare a încrederii de către mulți din comunitatea de informații din SUA.

În timpul interviului său de la CBS, președintele Biden a fost întrebat despre procesul de punere sub acuzare pe care domnul Trump îl are în Senatul SUA pentru rolul său în revolta din Capitolul din Washington, la 6 ianuarie.

Domnul Biden a spus că „a alergat ca naiba pentru a-l învinge pe„ domnul Trump la alegeri ”, pentru că am crezut că nu este apt să fie președinte”, dar va părăsi Senatul pentru a decide dacă republicanului i se va interzice să mai ocupe vreodată funcții publice.
sursa