Extern

Bill Gates dă un nou tun! Ce a făcut în plină pandemie

În timp ce mai multe companii investighează posibilitatea de părăsi New York-ul, în urma taxelor ridicate, criminalității crescute și a pandemiei, Bill Gates a ales să sfideze curentul! Renumitul filantrop a investit 20 de milioane de dolari într-o companie de biotehnologie.
Bill Gates sfidează curentul!
Una dintre cele mai recente îndrâzneli ale miliardarului s-a întâmplat cu puțin timp înainte de pandemie, în martie 2020. În acel moment, unul din fondurile lui Gates, Breakthrough Energy Ventures, a anunțat o investiție de 20 de milioane de dolari în compania de biotehnologie C16 Biosciences. În principal, aceasta este o companie care se ocupă cu crearea de ulei de palmier.

C16 Biosciences a fost fondată în 2017, moment în care funționa într-un mic spațiu comun din NYU Langone. Totuși, în urma investiției lui Gates, compania a cumpărat un spațiu imens la Centrul de Cercetare din Hudson, conform nypost.com

Investiții impresionante în startup-uri verzi
Amintim că Bill Gates, în vârstă de 65 de ani, a petrecut ultimul deceniu investind în tot felul de startup-uri verzi. În acest context, trebuie menționat că C16 Biosciences se concentrează pe crearea de „alternative verzi pentru uleiul de palmier”, potrivit informațiilor scrise pe site-ul lor.

Trebuie menționat că industria uleiului de palmier, care poate fi găsit în tot felul de produse, de la deoderant până la detergent, are o valoare de 61 de miliarde de dolari și lasă un impact semnificativ asupra mediului înconjurător.

Conform sursei menționate, industria biotehnologiei crește rapid. De exemplu, aceasta avea anul trecut o valoare aproximativă de 752 de miliarde dolari.

Gates, în ochii presei
Recent, Bill Gates a atras atenția presei după ce s-a aflat că a cumpărat terenuri prin toată America. Astfel, acesta a obținut titlul de cel mai mare deținător de teren agricol din Statele Unite.

Motivul din spatele deciziei luate de filantrop, care este și al treilea cel mai bogat om de pe planetă, nu este încă cunoscut. Totuși, mulți se așteaptă ca interesul acestuia pentru sustenabilitate și schimbare climatică să se afle în spatele achizițiilor, transmite sursa menționată.

sursa