Scitech

Bitcoin a depășit pentru prima dată peste 60.000 de dolari

Criptomoneda Bitcoin a crescut pentru prima dată peste 60.000 USD (43.100 GBP), continuându-și parcursul record.

Bitcoin – care a mai mult decât triplat ca valoare de la sfârșitul anului trecut – a fost alimentat de companii cunoscute care l-au adoptat ca metodă de plată.

Dar unii analiști au spus că această ultimă creștere a venit parțial din cauza imensului pachet de stimulare al SUA aprobat săptămâna aceasta.

Valoarea totală a pieței Bitcoin a lunii trecute a depășit 1 miliard de dolari.

Cu toate acestea, Bitcoin are un palmares de fluctuații de prețuri sălbatice și a scăzut brusc de mai multe ori de când a fost creat în 2009.

Bitcoin atinge un nou record de 50.000 de dolari
Omul are două presupuneri pentru a debloca averea bitcoin
Bitcoin consumă „mai multă energie electrică decât Argentina”
Ultimele vârfuri au fost alimentate de marile companii.

În februarie, Elon Musk a dezvăluit că producătorul său de vehicule electrice Tesla a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și îl va accepta ca plată pentru mașinile sale în viitor.

Mastercard intenționează, de asemenea, să accepte anumite criptomonede ca formă de plată, în timp ce BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, explorează modalități prin care poate utiliza moneda digitală.

De asemenea, pandemia Covid-19 și-a jucat rolul în creșterea prețurilor Bitcoin, deoarece mai mulți oameni merg online pentru cumpărături, îndepărtându-se mai mult de monedele fizice și bancnote.

Criticii susțin că Bitcoin este mai puțin o monedă și mai mult un instrument speculativ de tranzacționare care este deschis manipulării pieței.

Există, de asemenea, îngrijorare cu privire la impactul său asupra mediului, cu cantități uriașe de energie necesare pentru efectuarea tranzacțiilor

sursa