Scitech

Bitcoin scade după tweet-ul lui Musk, Yellen avertizează că este „extrem de ineficient”

Creșterea recentă a prețurilor Bitcoin pare să fi lovit o creștere rapidă, datorită parțial unui tweet din partea CEO-ului Tesla Elon Musk și a unor cuvinte de avertizare din partea secretarului Trezoreriei Janet Yellen.

Criptomoneda populară a scăzut la puțin peste 52.000 de dolari luni, după ce a depășit marca de 58.000 de dolari duminică după-amiază. Musk a scris pe Twitter sâmbătă că „BTC și ETH par mari, lol”, referindu-se la Bitcoin și moneda digitală Ethereum. Tweetul lui Musk a făcut parte dintr-un răspuns la un tweet de la Peter Schiff, strateg de piață șef pentru firma de brokeraj Euro Pacific Capital, despre valoarea bitcoin față de moneda susținută de aur.
Luni, Yellen a vorbit la conferința DealBook despre utilizarea Bitcoin pentru tranzacții, spunând că cantitatea de energie utilizată pentru proces este „uluitoare”.

„Nu cred că bitcoinul … este utilizat pe scară largă ca mecanism de tranzacție”, a spus ea, potrivit CNBC . „În măsura în care este utilizat, mă tem că este adesea pentru finanțare ilicită. Este un mod extrem de ineficient de a efectua tranzacții, iar cantitatea de energie consumată în procesarea acestor tranzacții este uluitoare.”

În 2020, Bitcoin s-a ridicat de la minimul său de doar 5.000 de dolari în aprilie pentru a depăși 29.000 de dolari până la sfârșitul anului.
SURSA