ActualitatePolitica

Bombă în politică! Cine îi ia locul lui Klaus Iohannis? Este răsturnare totală de situație..

Bombă în politică! S-a aflat cine îi ia locul lui Klaus Iohannis, după ce șeful statului își încheie mandatul la Palatul Cotroceni. Este răsturnare totală de situație. Nimeni nu se aștepta, dar o alianță imposibilă s-ar putea realiza.

Înlocuitorul lui Klaus Iohannis la Cotroceni
Klaus Iohannis își încheie al doilea mandat de președinte în 2024, dar bătălia pentru postul de șef al statului a început chiar acum. Partidele își pregătesc deja viitorii candidați, dar și viitoarele alianțe.

PNL pare încolțit. PSD și USR PLUS vor face alianță, dar vor avea oi candidați diferiți la prezidențiale. Cel puțin asta susține sociologul Bruno Ștefan. Vasile Dîncu și Dacian Cioloș vor fi candidați la prezidențialele din 2024,, mai spune sociologul.

“Socialismul specific celor de la USR-Plus le spune că ei trebuie să vină cu o revoluție. De altfel și în exprimările lor verbale sau pe social-media folosesc frecvent concepul „revoluție”.

Ori managementul este un instrument specific burgheziei. USR-Plus refuză acest mod de conducere pe care îl consideră anacronic. Ei duc o luptă pentru putere în stil neo-marxist. Așa cum a fost și lupta de clasă în marxismul clasic. Îi bați până preiei puterea.

De asta asistăm la un asalt asupra puterii din partea progresiștilor de la USR-Plus în care, deocamdată, PNL stă și încasează. Progresiștii nu vor să coabiteze, vor să îi termine pe ceilalți”, spune Bruno Ștefan, conform evz.ro.

Cioloș, pregătit să-i ia locul lui Iohannis
PNL și USR PLUS nu vor coabita prea mult, crede Bruno Ștefan. “Mă aștept ca premierul Cîțu și președintele PNL Ludovic Orban să apeleze la aceeași măsură dacă progresiștii vor continua să întrețină conflictele.

Adică vor guverna cu un executiv minoritar susținut în Parlament de Opoziție. Exact cum a făcut și Tăriceanu între 2007-2008 când a avut susținere parlamentară de la PSD.

USR-Plus aplică tactica PD din anul 2007. Ei știu că Iohannis se află la ultimul mandat așa că progresiștii au început de pe acum lupta de tip neo-marxist pentru alegerile prezidențiale din anul 2004. Liderii USR-Plus fac pârtie pentru Dacian Cioloș“, a explicat sociologul.

“PSD are strategii pe termen mediu și lung. A început reorganizarea filialelor din toată țara pe care vrea să le cosmetizeze imagologic, dar și să le întărească cu oameni tineri.

Va trece mult până vor reuși, dacă vor reuși, dar au început din timp procesul. Elimină din organizațiile județele toate grupările pro-Dragnea și aduc tineri. Ei speră ca astfel să seducă electoratul. Mai contează și ce tip de mentalitate vor avea acești tineri.

Dragnismul este greu de scos din vîna pesedistă. Deci asta este o țintă importantă pentru PSD: atragerea tinerilor pe care să-i smulgă de lângă USR-Plus. De ce? Pentru că și PSD și USR-Plus candidează pe același culoar de stânga.

Mă aștept, nu ar fi o surpriză, ca PSD și USR-Plus să bată palma la un moment dat și să atace împreună PNL Asta se va întâmpla atunci când președintele Iohannis se va eroda, spre sfârșit de mandat. Atunci USR-Plus și PSD vor recurge la un asalt comun împotriva PNL. Pe termen mediu, PNL este în pericol”, a mai spus sociologul, care a anun’at ;i candidatul PSD la prezindețiale.

“PSD știe ce vrea. Vasile Dîncu, candidat la prezidențiale în 2024. USR-Plus a arătat că știe ce vrea. Dacian Cioloș, candidat la prezidențiale în 2024. De aceea cele două formațiuni vor să sfâșie PNL. Acum nu stă nimeni deoparte. Nici AUR. Ei sunt la început, abia se obișnuiesc cu tehnicile politice. Dar vor începe și cei de la AUR să se miște pentru că trebuie să le arate votanților lor că nu fac figurație în Parlament”, a încheiat Bruno Ștefan.
sursa