Extern

Care este boala de care suferă Papa Francisc

Vaticanul a transmis printr-un comunicat de presă că Papa Francisc, în vârsta de 86 de ani, beneficiază de un tratament cu antibiotice prin perfuzie care a produs efectele scontate.

De asemenea, medicii sunt extrem de optimiști în privința evoluției stării de sănătate a Suveranului Pontif și spun că ar putea fi externat în următoarele zile.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat joi că Papa Francisc şi-a dedicat după-amiaza „odihnei, rugăciunii şi anumitor sarcini”.

În cursul zilei de miercuri același Matteo Bruni a anunțat că Suveranul Pontif suferă de o infecţie respiratorie care nu are vreo legătură cu Covid-19. Acesta a dezvăluit că în ultimele zile, Papa avut dificultăţi de respirație și că urmează să fie supus unui tratament pentru câteva zile.

Surse din spitalul în care se află internat suveranul spun că în ciuda acestui episod, ar trebui să poată oficia slujba din Duminica Floriilor de la Vatican, asta dacă nu apare ceva neprevăzut.
Pentru a-i liniști pe credincioși Papa Francisc a postat joi pe pagina sa de Twitter un mesaj prin care s-a declarat „emoţionat de numeroasele mesaje primite în ultimele ore.Îmi exprim recunoştinţa tuturor pentru apropiere şi rugăciunile lor”, a scris Papa Francisc.

sursa