Extern

Papa Francisc şi colaboratorii săi nu sunt infectați cu coronavirus

Papa Francisc şi colaboratorii săi nu sunt infectați cu coronavirus
Papa Francisc şi colaboratorii săi nu sunt infectați cu coronavirus

Vaticanul a anunţat, sâmbătă, rezultatele testelor pentru noul coronavirus aplicate Papei Francisc şi colaboratorilor acestuia. Capul bisericii catolice nu este infectat cu noul coronavirus și nicio altă persoană apropiată de acesta, relatează b1.ro.

“Pot confirma că nici Suveranul Pontif şi nici cei mai apropiaţi consilieri ai săi nu se numără printre aceştia”, a precizat Matteo Bruni, conform unui comunicat al Vaticanului.

Nu mai puțin de 170 de oficiali ai Vaticanului au efectuat teste pentru noul coronavirus, în contextul în care zilele trecute s-a aflat faptul că şase angajaţi ai Sfântului Scaun şi cetăţeni ai Vaticanului sunt infectaţi cu Covid-19.

Papa Francisc s-a rugat, vineri seară, în fața unei piețe goale în contextul pandemiei de coronavirus.
Papa Francisc a rostit Urbi et Orbi, pentru ca Pământul să fie apărat de acest virus.
Binecuvântarea Urbi et Orbi este dată numai de Suveranul Pontif. Acest lucru se întâmplă doar de două ori pe an, respectiv în ziua de Paşti şi în ziua de Crăciun, dar și în ziua alegerii sale ca urmaş al Sfântului Apostol Petru. Însă, binecuvântarea de vineri seară este specială.

Situația din Italia continuă să fie una critică. Autoritățile italiene au anunțat că 889 de persoane infectate cu noul coronavirus și-au găsit sfârșitul în Italia, în ultimele 24 de ore, astfel că bilanțul deceselor a ajuns la 10.023.

Totodată, potrivit datelor oferite de Worldometer, Italia a confirmat alte 5.974 de cazuri, iar numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 92.472. Din numărul total de pacienți, 12.348 s-au vindecat, astfel că medicii italieni au acum sunt observație 70.065 de persoane. Dintre acestea, 3.856 sunt în stare critică.