Politica

Cât de puternic e de fapt partidul AUR

Fenomenul AUR pare să cunoască din ce în ce mai mult succes. Alianţa politică a atras atenţia opiniei publice după victoria fulminantă de la alegerile parlamentare care au avut loc la finalul lui 2020.
Cât de puternic e de fapt partidul AUR. Membrii partidului sunt extrem de vocali şi s-au făcut cunoscuţi prin modul în care „rezonează”cu partidul. Aceștia au ieșit și mai mult evidență în urma protestelor care au avut loc în ultimele zile în București, dar și alte zone ale țării.
Politologul Alfred Bulai a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru DC NEWS, despre asensiunea AUR, în contextul protestelor anti-restricții și viitoare alegeri.

Politologul spune că AUR are șanse foarte mari să ia câte ceva de la fiecare partid în parte. Politologul susține că în cazul protestelor și a politicii din România, AUR este principalul câștigător, lucru care a făcut alianța să fie ”de cinci ori” mai puternică.

“AUR-ul are șanse să ia de la toată lumea și mai ales de la PNL! Atenție, PNR-iștii din Ardeal sunt cu orientare naționalistă. Sunt aproape de un spirit național. AUR-ul este un principal câștigător al protestelor și al politicii proaste, pentru că am văzut că toate protestele au fost puse în cârca AUR, deci l-au făcut de cinci ori mai puternic.

Dacă ești etichetat social ca extremist este o marjă a ta peste care nu poți să treci. E un handicap pentru ei, dar e din cauza lor, pentru că ei chiar au în interior personaje care frizează o anumită confuită firească în societate. E de la ei, a fost ușor să li se pună eticheta asta”, a spus politologul Alfred Bulai, pentru sursa citată.

Parlamentarii AUR au mers miercuri dimineaţă la sediul MAI. Copreşedintele AUR George Simion a anunţat că îi cer ministrului de Interne, Lucian Bode, să-i primească „urgent” în audienţă pentru a discuta despre „abuzurile comise noaptea trecută la Brăila împotriva protestatarilor paşnici, unii dintre ei minori”. Aceştia vor să-i ceară ministrului de Interne „suspendarea imediată a celor implicaţi în abuzurile comise noaptea trecută la Brăila împotriva protestatarilor paşnici, unii dintre ei minori”, a anunţat copreşedintele partidului George Simion.

sursa