Politica

Cătălin Drulă, prima reacţie despre accidentul feroviar de la Fetești. Mecanicul a adormit şi era beat!

Mecanicul trenului de marfă care a intrat în alt tren, joi, la Fetești, a adormit și era sub influența băuturilor alcoolice, a dezvăluit ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Acesta a precizat că nici sistemul de frânare automată nu era funcțional.
Cătălin Drulă, prima despre accidentul feroviar de la Fetești. Mecanicul trenului de marfă care a intrat în alt tren, joi, la Fetești, a adormit și era sub influența băuturilor alcoolice, a dezvăluit ministrul Transporturilor. Acesta a precizat că nici sistemul de frânare automată nu era funcțional şi a cerut scuze pasagerilor care au plătit bilete.
„Vreau să transmit un semnal foarte clar către acești operatori de marfă, din zona privată, că nu se mai pot juca cu sigurața pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Sistemul de frânare automat nu era funcțional, ancheta o să spună de ce. Din primele informații, lucrurile nu erau în regulă nici la nivelul stării mecanicului de locomotivă. Din ce am înțeles, da, a adormit, înțeleg că era și sub influența băuturilor alcoolice. Există controale și inspecții care se fac ca în trafic, nu verifică fiecare șofer, se fac prin sondaj. Nu sunt testați toți mecanicii de locomotivă, nu cred că se întâmplă asta în nicio țară din lume”, a declarat Drulă.

Ministrul a mai afirmat că „nu e o dimineață bună pentru sistemul feroviar”.

sursa