Politica

Ce a făcut în 3 ani Nicușor Dan la Primăria Capitalei

Au trecut 3 ani din mandatul de primar general al lui Nicușor Dan, iar dacă tragem o linie observăm că mai nimic din ce a promis nu a reușit să pună în practică. Vorbim aici de de termoficare, clădiri cu risc seismic, trafic, iar per total nu există o viziune clară în ceea ce privește dezvoltarea Bucureștiului din toate punctele de vedere. De-a lungul mandatatului său, edilul Capitalei a fost implicat în mai multe conflicte și nu a găsit soluții pentru a le rezolva.
Înainte să ajungă primarul Capitalei, Nicușor Dan părea mereu foarte sigur pe el în ceea ce privește rezolvarea marilor probleme ale Bucureștiului. În realitate, după 3 ani de mandat, Bucureștiul arată deplorabil sub conducerea acestuia. Oameni fără apă și căldură, multe clădiri vechi care stau să se prăbușească, străzi neasfaltate, maidanezi care ucid oamenii și copaci prăbușiți prin oraș.

Am atribuit contracte private pentru înlocuirea conductei, am avut ghinion cu războiul din Ucraina care a întârziat livrarea de conductă”, a spus Nicușor Dan.

Neregulile nu se opresc aici. Potrivit România Liberă, primarul capitalei a tocat aproape jumătate de miliard de lei de la persoanele cu nevoi speciale, în mod ilegal, pe motiv că a tăiat cheltuielile inutile.

În vara acestui ani Nicuşor Dan a avut de prezentat un bilanţ referitor la zece teme prioritare date de PNL. Rezultatul? Bilanțul lui Nicușor Dan este tot zero. Nici una dintre cele 10 teme nu a fost îndeplinită de către edil.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3 a susținut într-o conferință că a făcut demersuri pentru a recupera terenul retrocedat din parcul IOR. Edilul a anunțat un miting la primărie prin care va solicita edilului general, Nicuşor Dan, implicarea municipalităţii în instanţă în dosarul care vizează anularea retrocedării a 12 hectare din parc.

De-a lungul timpului și Andrei Caramitru a avut conflicte cu primarul Bucureștiului. Fostul consilier al liderului USR face acuzații dure la adresa lui Nicușor, și spune că edilul lasă rețelele de furt din bugetul primăriei să se desfășoare la maxim. Caramitru acuză că este vorba de sume de bani semnificative, iar Nicușor Dan ignoră acest fenomen.

Un alt scandal în care Nicușor a fost implicat este cel cu gunoiul blocat în zona Băneasa. Reprezentanții Romsilva, dar și mai mulți voluntari au organizat o actiune de igienizare în pădurea din nordul capitalei, însă edilul Bucureștiului nu le-a permis acest lucru.

În ciuda tuturor promisiunilor nerespectate, dar și a scandalurilor nerezolvate, edilul capitalei spune că are multe motive pentru care oamenii să-l voteze pentru un alt mandat.

sursa