Politica

Nicușor Dan: „Nu a existat vreodată o întrerupere a capturării de câini pe domeniul public”

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că informaţiile potrivit cărora Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) ar fi întrerupt capturarea câinilor de pe domeniul public sunt „eronate”.

Nu a existat vreodată o întrerupere a capturării de câini de pe domeniu public. Este o informaţie eronată. Nu s-a întrerupt vreodată capturarea câinilor de pe domeniul public”, a afirmat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă. Edilul general a precizat că, în acest moment, ASPA are 14 angajaţi care se ocupă de capturarea câinilor fără stăpân.

ASPA în acest moment are o organigramă de 89 de persoane, din care sunt ocupate 59 de posturi. Din cele 59 de posturi sunt 14 prinzători şi 21 de oameni care se ocupă de adăposturi. Niciodată la ASPA, cel puţin începând din 2016, nu au existat în organigramă mai mult de 20 de oameni şi niciodată nu au fost ocupate mai mult de 16 poziţii (pentru prinderea câinilor – n.r.)”, a explicat edilul general.

El a estimat că, în prezent, există câteva zeci de câini pe străzile Capitalei.

Pe măsură ce există sesizări, ei sunt capturaţi de către ASPA şi de către serviciile de la Sectoarele 1 şi 5. Câţi câini există în curţi? Probabil de ordinul a 100.000„, a spus Nicuşor Dan.

Sursa