Politica

Nicușor Dan susține că războiul din Ucraina afectează înlocuirea conductelor din rețeaua de termoficare

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a precizat luni seara, în emisiunea Bună, România, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, că războiul din Ucraina a afectat planul privind înlocuirea rețelei de conducte. Există lucrări care au fost întârziate din cauză că s-a perturbat fluxul de metal:

„Termia este o prioritate pentru București. Ce am făcut anul trecut a fost să scoatem la licitație și să închidem licitațiile pentru patru tronsoane. Pe o parte dintre acestea se lucrează azi, cum sunt tronsoanele din Ferentari, din zona Mihalache-Dorobanți, din zona Progresul. Am avut ghinion cu războiul din Ucraina, trebuia să înceapă în martie, o să înceapă acum în iulie…

Ucraina era un mare producător de metal, în momentul în care a început războiul din Ucraina s-a perturbat fluxul de materiale de construcții, în special pe zona de metal și pe zona de conducte. Anumiți prestatori cu care eram în contract nu au reușit să își procure materiale din cauza lipsei lor de pe piață”.
Nicușor Dan a precizat firmele nu își creează stocuri de materiale înainte de câștigarea licitației:

„Firmele acestea își achiziționează materialele în funcție de contractele pe care le câștigă. Până înainte de războiul din Ucraina dădeau o comandă și în 30 de zile, în funcție de ofertele pe care le primeau primeau conducta de care aveau nevoie”.

sursa