Sanatate

Ce au descoperit medicii la autopsia mortilor de COVID-19..In corpul lor era

Ce au descoperit medicii la autopsia mortilor de COVID-19..In corpul lor era

Medicii au descoperit ceva uluitor la autopsia celor decedati de COVID-19, aceste informatii au fost date chiar de doctori, relateaza spynews.ro.

Am făcut mai multe autopsii.

Au fost pacienţi cu stare de sănătate absolut bună.

Infecţia cu SARS-CoV-2 produce afecţiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecţiuni sunt la nivel pulmonar şi cardiac.

La nivel pulmonar produce afectare alveolară şi formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a ţesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamaţia pe care o produce virusul şi afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracţie a peretelui inimii şi tulburări de funcţionare, la nivelul ficatului”, spunea directorul unui spital din București pentru Digi24.

„ Am avut un caz, un tânăr de 35 de ani cu insuficienţă renală cronică.

La insuficienţa renală cronică se face dializă, transplant, deci omul avea în faţă mulţi ani de viaţă, celelalte trei persoane au avut supraponderalitate, au avut câteva kilograme în plus, dar niciun obez, unul avea hipertensiune, unul diabet care necesita insulină şi doamna avea diabet zaharat, dar controlat doar prin alimenţie.

Aceşti oameni care aveau vârste între 40 şi 57 de ani, erau oameni care ar mai fi trăit minim 20, 30 de ani.”, a mai spus medicul la Digi24 în urma autopsiilor pe care le-a făcut.