Politica

Lucian Bode: Compania TAROM va fi salvată

Compania aeriană TAROM va fi salvată, deoarece, potrivit ministrul Transporturilor, Lucian Bode, deţine o flotă de avioane capabilă să-i asigure un flux financiar, dar are nevoie de o restructurare.

Lucian Bode: Compania TAROM va fi salvată

Mai exact, oficialul a menționat, luni seară, la Realitatea Plus, că TAROM, în acest moment, are o flotă de avioane capabilă să-i asigure un flux financiar astfel încât compania să fie salvată

”Compania TAROM va fi salvată. Compania TAROM, în acest moment, are o flotă de avioane capabilă să-i asigure un flux financiar astfel încât compania să fie salvată. Dar, fără o restructurare, şi nu vorbesc doar de o restructurare de personal, vorbesc de alte costuri ce trebuie eliminate, combustibili, agenţii, interne, internaţionale…sunt multe măsuri pe care noi le vom lua conform unui plan de restructurare aprobat azi în Consiliul de Administraţie”, a afirmat Bode.

Oficialul a precizat că în februarie TAROM a primit 37 milioane de euro ajutor de salvare, care se va transforma în ajutor de restructurare, în momentul în care va fi transmis planul de restructurare Comisiei Europene.

Totodată, el şi-a exprimat încrederea în noul management al companiei că va implementa planul de restructurare şi va obţine finanţarea până la sfârşitul anului.

”În ianuarie 2021 trebuie să tragă aceşti bani, să-i utilizeze chibzuit, astfel încât, vânzând cele 9 aeronave vechi ATR, obţinând undeva la 32 milioane de dolari, mai obţinând fonduri şi din această vânzare, să reuşim să salvăm compania”, a declarat Lucian Bode.

sursa