Actualitate

Corina Corbu va fi noul presedinte al Înaltei Curti de Casatie și Justitie

Corina Corbu va fi noul presedinte al Înaltei Curti de Casatie și JustitieJudecătoarea Corina Corbu va fi noul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Surse din magistratură au declarat că ea este singurul candidat care și-a depus candidatura pentru șefia instituției. Iar ieri, la ora 16:00, s-a încheiat termenul până la care puteau fi înscrise dosarele pentru concursul privind ocuparea funcției de Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Cristina Tarcea, actualul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, nu și-a depus dosarul pentru un nou mandat la șefia instituției, însă, în cursă a intrat Corina Alina Corbu.
În interiorul ÎCCJ s-a mai vehiculat și numele actualului vicepreședinte, Iulian Dragomir și chiar cel al Cristinei Tarcea, care și-ar mai fi dorit un mandat la conducere, însă ambii au renunțat să intre în competiție, conform sursei citată.

Dosarele de candidatură ar fi trebuit să fie depuse la CSM, iar decizia privind șefia Curții Supreme va fi luată de secția de judecători a CSM, instituție condusă de Lia Savonea.
Judecătoarea Corina Corbu a fost numită anul trecut prin decret de către preşedintele Klaus Iohannis la şefia Secţiei Contencios Administrativ și Fiscal a ICCJ. În 2014, ea, alături de Anton Pandrea, a fost acuzată de procurorii DNA de favorizarea infractorului (infractor achitat) în dosarul instrumentat împotriva judecătoarelor Iuliana Pușoiu și Gabriela Bârsan.

Patru ani mai târziu toți au fost achitați de 8 judecători, 3 la fond și 5 în recurs.

Cancan.ro