Social

Coronavirus: Europa în cursa vaccinurilor pentru a salva vara

Europa ar putea fi la un pas de o vară uriașă în stilul anilor douăzeci de neuitat, cu zboruri aeriene bugetare împachetate și baruri de pe plajă pline de turiști fericiți.

Sau se confruntă cu un alt sezon de vacanță sumbru, cu restricții de călătorie, reguli de carantină și o industrie de agrement blocată.

Peste câteva săptămâni vom ști care va fi – dar deciziile politice care vor forma rezultatul sunt deja luate.

O mare întrebare este dacă statele membre ale UE se vor mulțumi să lase procesul decizional Comisiei Europene de la Bruxelles – care a descurcat programul de cumpărare a vaccinurilor – sau pur și simplu să ia lucrurile în propriile lor mâini.

Grecia, de exemplu, a încheiat deja un acord pentru a-i întâmpina pe turiștii din Israel dacă au pașaport pentru vaccin.

Și Cipru a declarat că va întâmpina turiștii britanici începând cu 1 mai , atâta timp cât au primit două doze din orice vaccin aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Directorul general al Asociației Hotelurilor din Cipru, Philokypros Roussonides, a declarat pentru BBC: „Suntem foarte încântați de această evoluție. Va fi cu adevărat eficient și foarte bun pentru companiile aeriene să își programeze zborurile. Cipru este în mod tradițional o destinație foarte populară pentru Turiștii britanici. ”

Lansarea lentă a vaccinului
Până acum cel puțin prezicerile nu sunt bune.

Frica discriminării
Unele țări, inclusiv Franța, unde 40% dintre adulți pot refuza vaccinarea, sunt incomode cu crearea de drepturi pentru cei care au avut jab – drepturi care nu sunt disponibile celor care nu au.
sursa