Extern

CORONAVIRUS: Samsung confirmă primul caz de contaminare la o fabrică

Autoritățile din Coreea de Sud au ridicat la nivelul maxim alertă pentru coronavirus.

Totul, în contextul în care peste 550 de persoane au fost diagnosticate cu penuminia virală, numărul infecțiilor crescând brusc în ultimele zile.

Patru oameni au murit în Coreea de Sud din cauza coronavirusului, potrivit celor mai recente date anunțate de autoritățile de la Seul.

Iar între timp, reprezentanții Samsung Electronics au anunțat închiderea, până luni, a etajkului unei fabrici de telefoane mobile din sud-estul orașului Gumi, după ce în cazul unui angajat a fost confirmată infecția cu coronavirus.

Compania a plasat colegii care au avut contact cu angajatul infectat în carantină și ia măsuri de testare pentru o posibilă infectare”, au transmis reprezentanții Samsung, printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, la fabrica din Gumi sunt produse doar o parte din componentele telefoanelor mobile, majoritatea telefoanelor fiind produse în Vietnam și India.
În acest context, reprezentanții Samsung au anunțat că alște fabrici din Coreea de Sud nu sunt afectate de epidemia de coronavirus.

Precizăm că orașul Gumi se află în apropierea de Daegu, al patrulea oraș ca mărime al țării, unde zeci de oameni au fost contaminați cu temutul virus după ce au participat la o slujbă, unde se afla o pacientă infectată, informează Reuters.

Primarul din Daegu, oraș cu 2,5 milioane de locuitori, i-a sfătuit pe oameni să rămână în case. Astfel, că centrele comerciale și cinematografele din metropolă au rămas goale, dând naștere unora dintre cele mai șocante imagini din afara Chinei, apărute de la declanșarea epidemiei.

sursa