Extern

Crește bilanțul victimelor coronavirusului din China

Stare de alertă de gradul zero în China, din cauza virusului mortal. Nu mai putin de 13 oraşe au fost închise în încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului care a provocat deja decesul a 26 de persoane, informează Reuters. Alți 800 de oameni au contractat temutul virus, potrivit autorităților chineze cre au ridicat la un nivel superior măsurile pentru ținerea sub control a epidemiei.

Vineri, autoritățile de la Beijing au anunțat că extind restricțiile de circulație pentru încă patru orașe, numărul localităților afectate ajungând astfel la 13. Noile orașe vizate de această măsură sunt Xianning, Xiaogan, Enshi şi Zhijiang, aflate în provincia Hubei, cea în care coronavirusul a fost depistat pentru prima dată.

În total, aproximativ 41 de milioane de persoane trăiesc în cele 13 orașe în care a fost suspendat transportul public, inclusiv cel aerian și feroviar.

Totodată, autoritățile au impus restricții și în privința unor obiective turistice de pe teritoriul Chinei, mai ales în contextul apropierii Anului Nou chinezesc.
Astfel, mai multe temple importante au fost închise, măsură care va fi impusă, începând de sâmbătă, și în cazul unor porțiuni din Marele Zid Chinezesc. Închise vor fi și Orașul Interzis, cea mai cunoscută atracție turistică din Beijing, și Disneyland-ul din Shanghai.

sursa