Sanatate

Cseke Attila: Rata de vaccinare e de doar 43%, așa că suntem clar expuși unui viitor val COVID

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a declarat că România pur și simplu nu are cum să evite un al cincilea val al pandemiei de coronavirus, dat fiind că rata de vaccinare la cei peste 12 ani e abia la 43%.

Cseke Attila: Nu scăpăm de valul 5 COVID
Ministrul a spus că numărul de infectări zilnic raportate scade, dar în continuare există presiunea pe spitale, iar numărul deceselor va fi ridicat și în perioada următoare: „Presiunea e uriașă, acest val 4 nu a trecut și mesajul nu poate fi acela că ne putem relaxa cu toții”.

Nu vreau să sperii pe nimeni, dar azi suntem la 43% rată de vaccinare pentru cei de peste 12 ani. Cu această rată de vaccinare, care o să mai crească, suntem clar expuși unui viitor val pandemic”, a continuat ministrul interimar al Sănătății
În acest context, ministrul interimar al Sănătății a îndemnat din nou populația să se vaccineze.

„Mesajul nostru în continuare e acela de vaccinare. Din ce vedem azi și în Occident, putem trage niște concluzii. Se pare că toți vom fi imunizați, într-un fel sau altul, pe cale naturală, din o soluție nedorită, pentru că e după trecerea printr-o boală total imprevizibilă, ori prin vaccinare, o soluție mai convenabilă și corectă medical.

Noi putem să ne punem speranțe că o să se termine odată cu valul 4, dar vă spun că nu o să se termine în România. La 43% rata de vaccinare nu are cum, nici la 60%”, a mai declarat Cseke Attila.

sursa