Actualitate

CTP: „Omul să fie plătit să se vaccineze sau să i se dea o găină. Asta ar funcţiona pentru rata de vaccinare”

Cristian Tudor Popescu susţine că românii ar trebui plătiţi, cu bani sau în natură, pentru a-şi face vaccinul anticovid.
CTP are soluţia pentru a se atinge rata de vaccinare. În timp ce Ludovic Orban sau Dan Barna cer ca vaccinul să fie făcut contracost, gazetarul susţine contrariul. „Oamenii ar putea să fie plătiţi ca să se vaccineze sau să li se dea o găină, spune gazetarul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu la emisiunea Piaţa Victoriei, la Europa FM. El a criticat iniţiativa primarului general al Capitalei de a da bilete la teatru sau la muzee celor care se vor imuniza în Bucureşti. Problema este – spune gazetarul – în mediul rural.

”Cine se duce la Operă, la teatru și la evenimente culturale e de presupus că e o persoană cu un anume nivel de pregătire și de conștientizare care se vaccinează. Problema e nu asfaltul, ci noroiul. La sate. Nu cred că trebuie să li se dea o vacă de om, ca în India, ca să se vaccineze. Eu știu, poate o găină. Dar, cel mai simplu ar fi cu bani gheață. Asta cred că ar funcționa”.
Copiii şi adolescenţii se pot înscrie pe platforma de vaccinare de miercuri. Imunizarea lor va începe de miercuri. Însă, gazetarul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu e de părere că rata de vaccinare în cazul copiilor şi adolescenţilor va fi mai mică decât la adulţi.

”Rata generală de vaccinare este clar în scădere continuă. Acum, lumea e demotivată, oarecum. Și, în ce privește copiii, sigur că reticența e mai mare decât în cazul adulților. Mai degrabă accepți să te vaccinezi tu decât să îți vaccinezi copilul. Cred că rata de vaccinare la nivelul ăsta, al copiilor și adolescenților, va fi sensibil mai mică decât în cazul adulților.”

sursa