Sanatate

Cum îţi iei doza zilnică de vitamina D când stai numai în casă

Cum îţi iei doza zilnică de vitamina D când stai numai în casă
Cum îţi iei doza zilnică de vitamina D când stai numai în casă

Dacă respecţi cu stricteţe indicaţiile cu privire la distanţarea socială în timpul crizei COVID-19, cu siguranţă te-ai gândit la modalităţi de a-ţi asigura doza zilnică de vitamina D, astfel încât să compensezi faptul că nu ai mai văzut lumina soarelui în ultima perioadă.
Iată câteva alimente care-ţi vor aduce un aport sporit de vitamina D în timpul izolării la domiciliu:

Somonul face parte din categoria peştilor cu o carne grasă, bogată în uleiuri benefice şi vitamina D.

Poţi încerca somonul marinat sau la grătar, fiind delicios în combinaţie cu ingrediente precum sosul de soia şi sucul de citrice.

Tonul este, în cazul în care nu eşti fan de somon, o alternativă ideală pentru a suplimenta nivelul de vitamina D din organism. Asociază-l cu legume, într-o salată sănătoasă şi delicioasă.

Dacă te-ai săturat deja de ton şi somon, nu exclude din lista de ingrediente benefice sardinele. Bogate în acizi graşi şi vitamina D, sardinele pot fi vedeta unui sendviş delicios sau pot fi combinate cu porumb şi zeamă de lămâie, pentru a le putea savura într-o salată, cu sau fără paste.

Ouăle, fie că îţi plac fierte, prăjite, poşate sau sub formă de omletă, îţi aduc şi ele un aport semnificativ de vitamina D.

Unele ciuperci, în special cele sălbatice, sunt deosebit de bogate în vitamina D şi sunt un ingredient versatil, pe care îl poţi adăuga în salate sau în combinaţii de legume trase la tigaie.

sursa