Social

Cum să lucrezi de acasă fără să-ți sacrifici sănătatea

În această perioadă este important să realizezi că lucratul de acasă presupune să faci și mai puțină mișcare decât de obicei, pentru că te trezești și te așezi direct pe scaun la calculator, iar în timpul liber stai pe canapea și te uiți la filme.
Iată ce poți face totuși ca să menții un stil de viață sănătos atunci când lucrezi de acasă și te invităm ca pe lângă aceste 5 trucuri să împărtășești cu noi și altele, dacă mai ai.

1. Setează-ți un reminder să faci mișcare

Unul dintre cele mai simple moduri de a face mișcare este de fapt chiar să-ți setezi o notificare, pentru a-ți aduce aminte că ai stat prea mult așezată. Fie că folosești o brățară fitness în acest sens sau doar alarme pe telefon, de fiecare dată când auzi notificarea te poți duce până la bucătărie să bei un pahar de apă, să speli vasele sau să bagi o mașină de rufe și să faci patul. Important este să te miști.

2. Îmbracă-te

Pare ideal să muncești din pijamale, dar această „uniformă” te împiedică să faci mișcare. Îmbracă-te cât mai curând după ce te trezești, chiar dacă nu ieși din casă toată ziua, însă în acest fel îți ajuți mintea și corpul să se adapteze și să conștientizeze că te-ai trezit.

3. Mănâncă în altă parte

Paturile sunt făcute pentru a dormi, birourile pentru muncă, așa că nu mânca în aceste locuri, pentru a permite creierului să proceseze ce faci. Dacă stai la curte, ia în considerare ideea de a lua micul dejun în curte, pentru a beneficia și de un pic de aer, iar dacă stai într-un apartament, du-te măcar în bucătărie.

4. Programează-ți pauze de muncă

Poate fi tentant să termini munca mai repede și să nu te mai ridici de la calculator, dar nu te teme să-ți iei câte o pauză din când în când. Rezolvă toate sarcinile stresante în prima parte a zilei, iar în timpul pauzelor plimbă-te prin casă, dă un telefon, fă un pic de sport sau ocupă-te de diverse treburi casnice și în acest mod vei observa cum de fapt ești chiar mai productivă.

5. Închide-ți calculatorul

Când lucrezi de acasă, este ușor să ignori granița dintre viața profesională și cea personală, iar astfel ajungi să lucrezi foarte mult. Ține minte că în acest caz, biroul tău se află în casa ta, care trebuie să fie nu numai locul unde lucrezi ci și un spațiu de relaxare, deci după 8 ore sau cât este programul tău normal de lucru, stinge calculatorul sau laptopul și distanțează-te.

sursa