Auto

Cum se modifică RCA și care vor fi tarifele

Prețurile RCA ar putea fi plafonate. În urma scandalului Euroins, ASF propune plafonarea polițelor la nivelul din marie 2022.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al instituției a explicat care sunt propunerile aduse Executivlui.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a încercat să găsească metode pentru echilibrarea tarifelor RCA, astfel încât acestea să nu depășească nivelul atins în martie 2022.

În cazul unei companii care practica la momentul respctiv un preț mai mare decât în martie 2023 se va alege prețul cel mai mic dintre cele două. Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a explicat, duminică, cum va fi posibilă o astfel de echilibrare a prețului.
Soluția la care am ajuns în urma consultărilor cu cele mai importante companii care oferă polițele de asigurări RCA este să propunem practicarea de către companiile de asigurare a prețurilor la nivelul celor din luna martie anul trecut, cu excepția că acolo unde prețul practicat de o anumită companie pe un anumit segment de asigurare se va dovedi în martie 2022 mai mare decât în martie 2023 să se aleagă prețul cel mai mic, varianta cea mai mică dintre cele două, astfel încât să putem furniza o supapă de protecție asiguraților din piață. Aceste propuneri le înaintăm de mâine colegilor de la Executiv. Probabil că le vor trata într-un regim de urgență, vor intra în analiza colegilor de la Executiv cât de curând posibil”, a declarat Daniel Apostol.

sursa