Showbiz

De ce a fost condamnată la închisoare realizatoarea tv Ema Pendiuc

Realizatoare de emisiuni la TVR, Ema Pendiuc, fata fostului primar al orasului Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost condamnata in dosarul „Publitrans” la 5 ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani. Un caz in care tatal sau a fost condamnat la 8 ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu.
Tribunalul Bucuresti a motivat sentinţa în cazul condamnărilor din Dosarul Publitrans. Potrivit procurorilor DNA, o parte din mita pe care Tudor Pendiuc ar fi primit-o in acest caz de la afaceristul Valentin Visoiu ar fi constat intr-un apartament in Bucuresti, intr-un ansamblu rezidential, in valoare de 130.900 de euro, echivalentul a 475.812.18 de lei, pentru fiica sa, Ema Pendiuc, după cum scrie ziare.com. Pentru a se disimula aceasta presupusa spaga si a crea aparenta ca respectivul imobil intra in mod legal in proprietatea ei, tanara ar fi incheiat o serie de acte in procedura de vanzare-cumparare. Interceptari, diverse documente, declaratii de martor dar si marturia unui martor sub acoperire, nume de cod „Veritas”, au fost probele care au stabilit vinovatia celor implicati.

Explicaţia Tribunalului Bucureşti
In timpul procesului, tanara s-a aparat si a sustinut ca banii pentru apartament i-a avut din economii, de la bunica sa si dintr-un imprumut de la un prieten, Inal Cagri. Instanta a desfiintat aceasta aparare.

„Instanta de judecata nu poate primi apararea inculpatei Pendiuc Emanuela- Elena in sensul ca apartamentul a fost achitat din fonduri proprii si din donatii din partea bunicii (avansul contractului de vanzare-cumparare), respectiv dintr-un imprumut de bani primit de la numitul Inal Cagri, in conditiile in care toate aceste afirmatii sunt contrazise de probele administrate in cauza.

Astfel, relativ la economiile pretins a fi fost facute, desi inculpata a afirmat ca a lucrat inca din timpul studentiei, nu a reusit sa faca dovada imprejurarii ca sumele de bani astfel castigate ii ajungeau atat pentru plata chiriei, a utilitatilor si nevoilor proprii, cu atat mai mult cu cat in perioada de referinta nu figureaza cu depozite la banci”, explica Tribunalul Bucuresti.

In plus, Ema Pendiuc nu a facut nu a putut face dovada ca a primit o donatie din partea bunicii sale, „nici macar a faptului ca bunica traia la acel moment, totul ramanand doar la nivel declarativ”, iar din declaratiile martorilor audiati in cauza, rezulta imprejurarea ca nu a existat o relatie sau un imprumut real de la Inal Cagri.

Mai mult aici.